«Skal vi danse»:

Drama i kulissene: - Sannheten

En tidligere deltaker røper at han var i ferd med å trekke seg etter han ble tildelt en karakter han absolutt ikke ville danse som.

BALOO: Da det i 2019 ble klart at Jan Tore Kjær skulle danse som Baloo satte han foten ned. Foto: Espen Solli / TV 2
BALOO: Da det i 2019 ble klart at Jan Tore Kjær skulle danse som Baloo satte han foten ned. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

«Skal vi danse: all stars» har allerede rullet over skjermen en god stund og servert fantastiske øyeblikk, dramatikk og overraskelser.

Det har så langt vært en skadepreget sesong, og for proffdanseren Egor Filipenko (34) endte det med at han var nødt til å trekke seg på grunn av nakkeprolaps.

I løpet av de mange sesongene av programmet har det vært lignende situasjoner i løpet av konkurransen, hvor noen har vært nødt til å trekke seg.

SKADET: Det kjennes på kroppen at vi er halvveis ut i årets «Skal vi danse»-sesong. Det merker Iselin Guttormsen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

I en episode av «Skal vi danse»-podkasten kommer det frem at en deltaker som var med i 2019, Jan Tore Kjær (53), faktisk var nær ved å trekke seg - på grunn av produksjonens ønske for en av dansene han skulle gjennomføre.

Skulle være Baloo

Kjær snakker med Helene Olafsen (32) og Anders Hoff (46) om rekvisitter, og at han da han skulle være Elton John fikk overtalt produksjonen til å få et flygel.

- Sannheten er følgende da, den dansen skulle jeg vært Baloo. De ga meg Baloo! Det var filmkveld. Da sa jeg «nå pakker jeg sammen baggen». Jeg pakket sammen baggen, dyttet oppi alt sammen og gikk ut fra dansesenteret, forteller Kjær til mye latter fra programlederne.

Baloo er en karakter fra Disney-filmen «Jungelboken». Han er en stor og grå bjørn som lever det glade liv i jungelen og som ikke tar så mye på alvor.

SIER FRA: Merete Mørk Lingjærde har fått høre det på sosiale medier etter at hun siterte feil mann under direktesending på «Skal vi danse». Nå sier hun hva hun mener om den saken. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

Olafsen reagerer også med konfrontere han med at han valgte nettopp den løsningen på problemet.

Kjær bekrefter at han var på vei ned bakken fra dansesenteret.

- Alle andre er de kule karakterene. Så skal smørbrødtjukken stå der i bjørnedrakt og svette 10 liter på en lørdag kveld - og være Baloo? Så da sa jeg «det gidder jeg ikke».

- Så ble jeg hentet opp bakken der igjen da. Så var det greit, vi finner noe annet til deg i morgen da. Så ble det Elton John, forteller han.

LANGER UT: Iselin Guttormsen opplever tilbakemeldingene fra dommerpanelet som rotete og forvirrende. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

- Bare glem det

Da Se og Hør slo på tråden bekrefter Kjær at han holdt på å trekke seg fra det populære danseprogrammet.

- Ja, det er helt sant. Både Tone (Jacobsen, Kjærs dansepartner, journ.anm.) og jeg fikk jo sjokk. Tone kom og fortalte meg at det skulle være filmkveld og at jeg skulle være Baloo. Alle hadde de fine karakterene, så ble jeg forespeilet Baloo i en bjørnebamsedrakt. Det gikk ikke, sier Kjær.

Han forklarer at det var helt uaktuelt å være Baloo og at det kunne produksjonen bare glemme.

- Helt ærlig, her står jeg liksom, smørbrødtjukken. Halvtjukk og skal være i Baloo-drakt inni den varme salen og danse. Jeg kommer til å besvime, jeg kommer ikke til å overleve kvelden en gang, kommer ikke til å overleve uka. Det var helt uaktuelt å danse som Baloo, glem det, forklarer han og legger til:

RØRT: Cengiz Al tok til tårene under lørdagens Skal vi Danse-sending. - Sinnsyk prestasjon, sier dommer Morten Hegseth. Video: TV 2 / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg kan ikke være Baloo og fly rundt på det dansegulvet, det får være grenser. Det er greit at jeg ikke er noe flink til å danse, men jeg trenger ikke rulle rundt utpå der i tillegg.

Det var imidlertid en fin overraskelse da han fikk være Elton John istedenfor.

- Jeg håper det var bra og så kom Tone med Elton John og «Still Standing» og det var kjempebra, jeg ble kjempeglad. Det var en fantastisk opplevelse å kunne kle seg ut som Elton John og filmen var rimelig ny på det tidspunktet. Det var en opplevelse, det var kjempemorsomt, sier han til Se og Hør.

Dette svarer TV 2

- Vi kommenterer ikke enhver avgjørelse som tas internt i produksjonen. Når det er sagt er det jo slik at hvis noen av «Skal vi danse»-deltakerne har sterke meninger om noe de vil eller ikke vil gjøre, så er det selvsagt god dialog om dette, sier pressesjef Jan-Petter Dahl, til Se og Hør og legger til:

UNG: Therese Johaug var ikke gammel da hun fikk sitt gjennombrudd som skiløper. Video: TV 2 Vis mer

- Vi strekker oss langt for at alle skal kunne stå inne for både kostymer og dansenummer.

Kjær forteller også at det ikke var noen stor diskusjon med TV 2 og at endringen fra Baloo til Elton John gikk veldig fort.

- De skjønte kanskje at det var litt dumt, sier han.

LES OGSÅ: Får trusekritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer