«Farmen» 2020:

Drama: - Han valgte ikke selv

Første- og andrekjempen er uenige når det gjelder tvekamp-valg.

«FARMEN»: Det var Asle Kirkevoll som måtte forlate «Farmen» denne uka. Video: TV 2, Privat Vis mer
Publisert

Konkurransen på «Farmen» begynner for alvor å tilspisse seg, og som om det ikke er vanskelig nok å komme seg helskinnet til finalen - får de som kommer inn som utfordrere en ekstra utfordring i en allerede satt gruppe.

Sånn var det for Asle Kirkevoll (63), som ankom tv-gården lenge etter de andre deltakerne. Søndag var også «Farmen»-eventyret over for 63-åringen fra Geilo.

Han kom inn på gården med mye relevant erfaring som hest og fiske, men når det kom til melkespann var han ikke den beste. Det ble bevist i kveld, da Kjetil Kirk (27) slo ut motstanderen i tvekamp.

GUTTEKAMP: Kjetil og Asle konkurrerte i melkespann. Sistnevnte måtte se seg slått av bygutten. Foto: Alex Iversen / TV 2
GUTTEKAMP: Kjetil og Asle konkurrerte i melkespann. Sistnevnte måtte se seg slått av bygutten. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var ikke min gren det der og totalt feil for meg. Jeg har muskler, men er ikke noe god i statiske øvelser, sier Kirkevoll til Se og Hør etter tapet.

Han tar riktignok exiten pent og forklarer at de alle skal hjem på et tidspunkt, men at han gjerne skulle ha vært med til finalen som bare er om et par uker.

- Hadde vunnet alt annet

Det han derimot ikke synes like mye om, er at Kjetil Kirk ifølge 63-åringen ikke valgte tvekamp-gren selv.

- Gutta ville ha meg ut. De visste hvor hardt jeg hadde jobbet med pløyinga kort tid i forveien og at jeg var utslitt i armene og skuldrene. Hadde Kjetil valgt selv hadde han nok valgt øksekast, mener Kirkevoll.

Han er også rimelig sikker på at det hadde vært noen helt andre som måtte ha reist hjem dersom han var andrekjempe og fikk velge gren.

MÅTTE HJEM: Asle Kirkevoll tapte søndagens tvekamp og måtte forlate gården bare et par uker før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE HJEM: Asle Kirkevoll tapte søndagens tvekamp og måtte forlate gården bare et par uker før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg hadde vunnet i alt annet, men melkespann var desidert det verste jeg kunne få. Jeg hadde ikke røket ellers, forklarer han.

63-åringen er nemlig hovslager og har skodd 18 000 hester i løpet av sin tid. Han mener derfor at statiske øvelser og måten han har stått fremoverlent i jobb på ikke passer særlig godt sammen.

SABOTASJE: Under onsdagens episode av «Farmen», kommer det fram at det har vært sabotasje av ukesoppdraget. Det får spesielt en deltaker til å rase. Video: TV 2/Privat/Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen. Vis mer

Lengtet hjem

Når alt kommer til alt innrømmer imidlertid Kirkevoll at det var deilig å komme hjem. Det var nemlig flere ganger i løpet av oppholdet han vurderte å trekke seg.

- Jeg lengtet hjem. Det var så mye støy fra enkelte på gården, og noen som skulle ta så mye plass hele tiden, sier han, og fortsetter:

- Jeg vurderte å trekke meg ja. Man blir jo litt deprimert der inne, men da gjelder det å finne på noe å gjøre, og det er jo nok å gjøre på gården. Da fikk jeg tankene vekk fra de hjemme, men det var veldig godt å komme hjem til dem.

- Utklassing

Kjetil Kirk mener imidlertid på sin side at han aldri ble overtalt til å velge melkespann.

- Da jeg var storbonde og utfordrerne kom inn på gården avslørte Asle overfor meg at hans svakhet er statiske øvelser med tanke på yrket han har hatt i så mange år. Kroppen hans er naturlig preget av det, og det var ikke noe jeg glemte under oppholdet, forteller Kirk.

Ifølge 27-åringen var han både frekk og freidig før kampen, og var skråsikker på at han skulle hente hjem seieren.

OVERLEGEN: Kjetil mener selv at det var utklassing da han slo ut motstanderen og er sikker på at han kunne ha stått lenger. Foto: Alex Iversen / TV 2
OVERLEGEN: Kjetil mener selv at det var utklassing da han slo ut motstanderen og er sikker på at han kunne ha stått lenger. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg sa at jeg ikke trengte å pakke for jeg visste jeg skulle tilbake, sier han spøkefullt.

Kirk forteller videre at han og Kirkevoll ble gode venner på gården, men at når alt kommer til alt så handler det om å vinne - og at man derfor velger en gren man er sikker på å slå motstanderen i.

- Jeg valgte gren selv. Snakket ikke med andre og valgte bare ut ifra taktiske årsaker. Sindre besøkte meg på kjempehytta, og da snakket vi om det - at Asle kan kaste øks for eksempel. Men ettersom han selv sa han var dårlig i melkespannholding, så valgte jeg det.

- Det var utklassing, sier han avslutningsvis.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkerer med nytt utseende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer