<strong>FIKK DOMMEN IDAG:</strong> Mannen forklarte at han var på oktoberfest og på ulike utesteder på en by på Østlandet før han krasjet med 1,92 i promille i fjor høst. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FIKK DOMMEN IDAG: Mannen forklarte at han var på oktoberfest og på ulike utesteder på en by på Østlandet før han krasjet med 1,92 i promille i fjor høst. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

TV-profil dømt for promillekjøring:

Drakk whisky etter jobbkveld og krasjet

Fyllekjørte med 1,92 i promille.

Publisert

En norsk TV-profil ble i Oslo tingrett i dag dømt til fengsel i 24 dager, en bot på 75 000 kroner og tap av førerkort i to og et halvt år.

Det skriver Dagbladet.

Det var i oktober i fjor at mannen i 30-årene kjørte inn i en betongsperring på Østlandet klokken 04.00 om natten og kolliderte. Mannen hadde da en promille på 1.92, skriver avisen.

I retten i dag erkjente TV-profilen alle forholdene i retten i tilståelsesdom.

- Jeg hadde vært på jobb. Etter det var det et oktoberfestarrangement, der jeg var et par timer, sa mannen i sin forklaring for dommeren i dag.

Var på byen

Mannen skal ha dratt videre på ulike utesteder i byen på Østlandet.

- Da begynte det å bli litt sånn «blurry». Vi begynte å drikke whisky og noen sterkere saker på slutten. Da jeg forlater stedet i 03-tiden, tar jeg en taxi. Men i stedet for å ta taxi hjem tar jeg taxi til bilen, av en eller annen grunn. Jeg begynner da å kjøre. Det er ikke lange kjøreturen før jeg i en 90-graderssving går rett i noen betongklosser. Da sa det stopp, sa 30-åringen i retten idag.

Kollisjonen skjedde i et boligstrøk, og TV-profilen fortalte at politiet kom raskt til stedet og at han avga forklaring for dem samme natt, skriver Dagbladet videre.

Mister lappen

Mannen i 30-årene møtte i dag i Oslo tingrett for å få tilståelsesdommen for fyllekjøringen, og politiet ba om at mannen blir dømt til 24 dagers ubetinget fengsel og 75 000 kroner i bot.

Dommen ble i tråd med påtalemyndighetens påstand, og mannen godtok dommen på stedet.

Mannens arbeidsgiver sier at dommen ikke vil få konsekvenser for hans arbeidsforhold.

- Vi ser selvfølgelig alvorlig på det han har gjort og tar avstand fra det, men samtidig så har han vært åpen om det som skjedde, så vi har hatt mulighet til oppfølging hele veien. Det har vært viktig for håndteringen, sier en talsperson for bedriften til Dagbladet.

- Han er glad for å kunne legge dette bak seg og tar fullstendig avstand fra sin handling, sier hans advokat Per Zimmer til avisen.

TV-profilen hadde i retten ingen kommentarer til påstanden fra politiet.

LES OGSÅ: Wayne Rooney arrestert for fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer