Kanye West:

- Drakk vodka til frokost

Rapperen åpner opp om alkoholavhengighet i nytt intervju.

ÅPEN: I et nytt intervju med GQ forteller Kanye West om fortida med alkoholavhengighet. Her avbildet med kona Kim Kardashian West. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: I et nytt intervju med GQ forteller Kanye West om fortida med alkoholavhengighet. Her avbildet med kona Kim Kardashian West. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Rapperen, produsenten, klesdesigneren og entreprenøren Kanye West (42) har sørget for en rekke overskrifter opp gjennom. 42-åringen har gjort stor suksess både med musikken sin og med Yeezy som er et kles- og skosamarbeid med Adidas.

Veien til suksessen har imidlertid ikke alltid gått på skinner for stjernen.

I et nylig intervju med GQ forteller 42-åringen at han tidligere slet med alkoholavhengighet.

Motstår fristelsen

- Jeg har heller aldri skjønt det, eller blitt fortalt: «Hei, du er en fungerende alkoholiker». Folk har kalt meg gal. De har kalt meg alt. Men aldri en fungerende alkoholiker. Og så drakk jeg appelsinjuice og Grey Goose (et vodkamerke, journ.anm.) om morgenen, forteller han åpenhjertig til magasinet.

Til GQ legger West deler av skylden for alkoholmisbruket på hans skuffelse over å ikke bli nominert til visse musikkpriser. I dag har han imidlertid tatt farvel med alkoholen, og forteller at han ikke har drukket en drink siden dagen han bestemte seg for å stoppe.

REAGERER: Kim Kardashian prøver å jobbe hjemmefra, men det er ikke så enkelt når datteren North West også er til stede. Vis mer

Lysten til å ta seg en drink midt på dagen har imidlertid vært utfordrende for den suksessfulle rapperen.

- En dag, da jeg var på kontoret for å ferdiggjøre kolleksjonen min, og det lå en vodka i kjøleskapet, hadde jeg vanskeligheter for å ikke skjenke meg en «daytime drink». Og jeg tenkte: «Djevelen, du skal ikke ta meg i dag», forteller han, og legger til:

- Den setningen har blitt sittende som en tatovering.

Åpnet opp om psykisk lidelse

Som tidligere nevnt har 42-åringen en rekke ganger skapt overskrifter for sine utsagn. På ni timer publiserte West i 2018 blant annet 80 Twitter-meldinger hvor han beskrev Donald Trump som sin «bror». Uken etter antydet han også til nettstedet TMZ at slaveriet i USA var et «valg».

Oppførselen, kombinert med tidligere sykehusinnleggelser, fikk derfor mange til å spekulere i artistens helse, og i et intervju i forbindelse med utgivelsen av albumet «Ye» i 2018, avslørte West at han hadde fått diagnosen bipolar lidelse året før.

Det var på sitt nye album «Ye» at artisten først skal ha kommet med avsløringen om diagnosen.

«DRITTKJERRING»: Kourtney og Kim Kardashian flyr på hverandre i sesongens første episode av «Keeping Up with the Kardashians». Video: Hayu, sendes på TV 2 Sumo Vis mer

På albumet var det også et bilde av et fjell, med påskriften «Jeg hater å være bipolar, det er fantastisk».

Til radioverten «Big Boy», i forbindelse med lanseringen av albumet, snakket West ifølge blant andre Huffington Post ut om det han fortalte var en relativt fersk diagnose med en «mental tilstand».

- Det var først da jeg var 39 år at jeg fikk diagnosen, men det er som jeg sier på albumet; det er ikke noe handikap, det er «superkrefter».

Var skeptiske til forholdet

Som de fleste nok har fått med seg er West godt gift med realitystjernen Kim Kardashian West (39), og sammen har de døtrene North (6) og Chicago (2), og de to sønnene Saint (4) og Psalm (11 md.).

I et tidligere intervju i dokumentarserien «True Hollywood Story», sammen med kona, beskrev rapperen i detalj hvordan han forelsket seg i realitystjernen og moren til hans fire barn.

- Hver gang jeg var rundt henne eller så henne, var det en magnetisk tiltrekning til denne energiske kraften, fortalte West, ifølge E! News.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

Stjerneparet begynte å date i 2012, men i intervjuet fortalte Kardashian at flere var skeptiske til forholdet.

- Alle fortalte ham at: «Du kan ikke være med henne. Hun er en realitystjerne. Hun kommer til å ødelegge karrieren din», mintes hun.

De mange kommentarene stoppet imidlertid ikke West, som vel trygt kan sies å alltid gå sin egen vei - både på privaten og profesjonelt.

- Han sa bare: «Men jeg elsker henne. Jeg bryr meg ikke», sa 39-åringen.

LES OGSÅ: - Røkt en ugudelig mengde hasj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer