«Farmen kjendis»

Drakk sprit før TV 2-opptak

«Farmen kjendis»-deltakerne lurte tv-produksjonen trill rundt, og sikret seg alkohol på gården. Spriten, den tok spesielt én deltaker godt vare på.

DRAKK SPRIT: Én av disse drakk seg brisen i forkant av søndagens tvekamp i «Farmen kjendis». Fra venstre: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli / TV 2
DRAKK SPRIT: Én av disse drakk seg brisen i forkant av søndagens tvekamp i «Farmen kjendis». Fra venstre: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er det klart for vinterens aller første tvekamp i «Farmen kjendis», og onsdag ble det klart at tidligere fotballspiller John Arne Riise (40), av storbonde Eli Kari Gjengedal, ble valgt til førstekjempe - og må ut i kamp mot en han selv velger i den neste episoden.

En del av denne ukas ukesoppdrag har vært å lage parfyme. For å lage parfyme trenger man sprit, og etter hva Se og Hør kjenner til skal flere deltakere ha utnyttet spriten de fikk overlevert av tv-produksjonen for å kunne utføre oppdraget.

Ville ha «Irish»

Det bekrefter også tidligere redaktør i magasinet Elle, Signy Fardal (59), som hadde ansvaret for å fremstille parfymen.

- Vi fikk en hel flaske med ren 60 prosent sprit, og på slutten av en ganske stor operasjon skal man ha litt av spriten i parfymen. Og så viste det seg at vi hadde veldig mye sprit til overs. Til selve parfymen trengte vi ikke mer enn, synes jeg å huske, 20 centiliter sprit, forteller hun.

«FARMEN»: Per Gunvald Haugen er den første utfordreren som vinner «Farmen». Det gjør ham historisk. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen Vis mer

Dermed begynte planleggingen blant deltakerne, for hvordan de kunne sikre seg at alkoholen ble værende på gården.

- Det var én der inne som var spesielt kreativ. Vi tenkte tanken på at det hadde vært fint å ha litt av dette inne på gården, at vi kanskje kunne laget Irish coffee eller noe. Vi får jo ikke engang brødene vi lager, så vi visste at vi måtte levere tilbake alt - også den ubrukte spriten. Vi skjønte at vi i så fall måtte bruke andre metoder. Jeg var litt aktiv, men ikke veldig aktiv. Det var flere som var med på det.

Så:

STJAL SPRIT: Signy Fardal, her sammen med Øde Nerdrum, innrømmer at «Farmen kjendis»-deltakerne lurte produksjonen og sikret seg alkohol på gården. Foto: TV 2
STJAL SPRIT: Signy Fardal, her sammen med Øde Nerdrum, innrømmer at «Farmen kjendis»-deltakerne lurte produksjonen og sikret seg alkohol på gården. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi gikk og bar på vannflasker hele tida, og fant vi ut at vi kunne helle spriten over i en vannflaske og vann over i spritflaska. Men: Vi visste at produksjonen på et tidspunkt ville skjønne det, og da var det én som foreslo at vi måtte knuse flaska som vi skulle levere tilbake.

- Jeg overspilte

Deltakerne satte planen til verks:

- Det vi gjorde var å «miste» flaska i trappa ved inngangen til huset. Da kunne vi si at den gikk i bakken, beklage oss og si at den var knust.

Det endte i en, ifølge Fardal, «voldsom teateroppsetning», ute på gårdsplassen.

- Hovedrolleinnehaver var en annen enn meg, for jeg hadde bare en birolle. Jeg skulle late som jeg var veldig sjokkert over det som skjedde. Ifølge én av de andre deltakerne overspilte jeg litt, for å si det mildt. Personen ble flau på mine vegne.

- Føler meg litt skyldig

Produksjonen skal tilsynelatende ha gått fem på. Og etterpå fikk én av deltakerne ansvar for å gjemme flaska.

- Ha ha, denne personen gjemte flaska veldig, veldig godt. Jeg hørte jo rykter om at samme person underveis inviterte til en liten «støyt» her og der, også.

- Fant produksjonen ut av dette?

GOD STEMNING: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen og Terje Sporsem hadde en fin tid på «Farmen kjendis». Enkelte også med promille i blodet. Foto: TV 2
GOD STEMNING: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen og Terje Sporsem hadde en fin tid på «Farmen kjendis». Enkelte også med promille i blodet. Foto: TV 2 Vis mer

- Nei, jeg tror ikke de fant ut av det. Og jeg føler meg litt skyldig i det, jeg var jo med på opptrinnet - og var den kloke, voksne dama. Det var rart at de ikke gjennomskuet det, for jeg overspilte veldig på tunet der.

Etter hva Se og Hør kjenner til skal denne ukas andrekjempe ha fått tak i flaska, og tatt den med seg ut på kjempehytta kvelden før tvekampen, som blir vist søndag. Se og Hør har valgt å anonymisere vedkommende, av hensyn til spenningen i programmet.

Ble «god og full»

Deltakeren bekrefter opptrinnet overfor Se og Hør.

- Jeg ble godt brisen på kjempehytta. Påvirket. Jeg hadde kaffe også, så jeg blandet spriten i det og lagde meg karsk. Samme dag som tvekampen fant sted tok jeg meg den friheten av å sove middag, forteller deltakeren.

Signy Fardal bedyrer imidlertid at årets deltakere har vært «snillere» enn hva man har sett i tidligere sesonger av programmet.

- Det var ikke mange ulovligheter inne på gården. I hvert fall ikke i forhold til hva deltakere har gjort før. Dette var nok det største lovbruddet som der inne i løpet av de fem ukene vi var der.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Se og Hør at de hadde en mistanke om at knusingen av flasken var et «spill for galleriet».

- Men vi involverer oss ikke i hvordan deltakerne velger å løse ukesoppdrag. De lurer ikke produksjonen hvis de stjeler fra ukesoppdraget, de lurer mentor og risikerer å få ukesoppdraget underkjent, forteller Haldorsen.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Forlovet: - Mange mener mye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer