Drakk én flaske vodka om dagen

Alkoholisterte Lars von Trier frykter han er ferdig som regissør etter at han er blitt tørrlagt.

KONSTANT RUSET: Lars von Trier avslører i et personlig intervju med Politiken at han har vært i tung rus når han har laget alle filmene sine, med unntak av den siste. Her er han avbildet på «Nymphomaniac»-premieren under filmfestivalen i Berlin i februar 2014. Foto: Stella Pictures
KONSTANT RUSET: Lars von Trier avslører i et personlig intervju med Politiken at han har vært i tung rus når han har laget alle filmene sine, med unntak av den siste. Her er han avbildet på «Nymphomaniac»-premieren under filmfestivalen i Berlin i februar 2014. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Stjerneregissør Lars von Trier (58) bryter tausheten sin etter tre år og avslører at nesten alle filmene hans er blitt laget i ruspåvirket tilstand. Det skriver den danske avisen Politiken.

«Nymphomaniac»-regissøren har vært edru i 90 dager og deltatt på alle Anonyme Alkoholikere-møtene sine. Han forteller til avisen at han frykter livet på vannvogna betyr slutten på karrieren hans.

- Jeg vet ikke om jeg kan lage flere filmer, og det bekymrer meg, innrømmmer von Trier i Politiken-intervjuet.

Dette er første gang regissøren uttaler seg offentlig etter å ha gitt seg selv munnkurv etter Cannes-festivalen i 2011. Da skapte «Melancholia»-regissøren oppstuss med en svært uheldig Hitler-uttalelse.

Saken fortsetter under bildet.

Tror ikke på seg selv som edru

Den danske stjernen avslører at han ruset seg på «et stoff» og én flaske vodka om dagen mens han skrev filmmanusene sine. Rusen var hans måte å gå inn i en «parallell verden», en spesiell tilstand der ideene hans ble utviklet.

- Det finnes ingen kreative uttrykk av kunstnerisk verdi som noensinne er blitt skapt av eksdrankere og eksnarkomane, fastslår von Trier overfor Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer