Dr. Phil delte bilde av sjokkerende forvandling

- Dere trodde vel ikke at jeg faktisk hadde gjort det?

LURTE MANGE: Dr. Phil tok aprilsnarr til nye høyder denne uken. Foto: NTB Scanpix
LURTE MANGE: Dr. Phil tok aprilsnarr til nye høyder denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 17 år har programmet «Dr. Phil» rullet over tv-skjermene. Programmet, der Phil McGraw (68) får besøk av både tunge rusmisbrukere, personer som har store traumer og folk som sliter psykisk, blir av mange oppfattet som kontroversielt.

Han har lang fartstid i tv-bransjen og har stått for en rekke overskrifter gjennom tidene.

Denne uken stjal han showet igjen, men langt ifra på grunn av oppsiktsvekkende øyeblikk i programmet sitt.

Den verdenskjente tv-psykologen sørget derimot for å gi fansen tidenes sjokk-forvandling på Instagram.

Bartespøk

Så å si like lenge som programmet har eksistert, har 68-åringen hatt sin ikoniske bart, men den «fjernet» han på mandag.

Med en bildeserie som viser at psykologen både påfører barberskum og tilsynelatende bruker høvelen på sine berømte ansiktshår, fremstår forvandlingen som svært troverdig.

View this post on Instagram

Well... I did it.

A post shared by Dr. Phil (@drphil) on

I kommentarfeltet kokte det over av tilbakemeldinger og mange reagerte på tv-profilens nye utseende. Det tok imidlertid ikke lang tid før kommentarene om aprilsnarr begynte å tikke inn, og senere avslørte også Phil at det hele var en nøye planlagt spøk.

- Aprilsnarr! Dere trodde vel ikke at jeg faktisk hadde gjort det? Jeg hadde sett ut som et jordsvin (et dyr som lever i Afrika, journ.anm) hvis jeg fjerner den, sier han i videoen, som i skrivende stund er sett over 315 000 ganger.

View this post on Instagram

APRIL PHILS! 😏😂

A post shared by Dr. Phil (@drphil) on

Phil McGraw tok doktorgrad i psykologi ved University of North Texas i 1979, tre år etter at han giftet seg med sin nåværende kone, Robin McGraw (65). Paret er tidligere blitt gjenstand for rykter om at ekteskapet deres er i krise, noe de har avvist, ifølge People.

Våren 1998 ble han en fast gjest på «The Oprah Winfrey Show», og fire år senere hadde han sitt eget tv-show.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Spøkte med graviditet

Han er imidlertid ikke den eneste som overrasket fansen på mandag. Ungpikeidolet Justin Bieber (25) sjokkerte nemlig en hel verden og påsto at han og kona Hailey Bieber (22) ventet sitt første barn sammen.

Det hersket først full forvirring om hvorvidt stjerneparet skulle bli foreldre eller ikke - ikke minst på grunn av datoen nyheten ble gjort kjent, nemlig 1. april, som jo er en luredag for mange.

Justin publiserte også en rekke andre bilder som kunne tyde på at et barn var på vei, der kona tilsynelatende ligger i en sykeseng og holder hendene rundt magen sin.

Senere, da Bieber publiserte det samme ultralydbildet med en hund redigert inn på fosterets plass, ble det klart at det hele bare var en spøk fra det berømte paret.

View this post on Instagram

If U thought it was April fools

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

View this post on Instagram

Wait omg is that a,,, APRIL FOOLS

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

I hardt vær

Selv om det altså viste seg at Instagram-innleggene bare var en god, gammeldags aprilspøk, falt ikke vitsen i smak hos alle. For de fleste framstår nok Bieber-parets påfunn som en harmløs vits, men innleggene provoserte også svært mange.

Tirsdag fikk ekteparet hard kritikk for at de vitset med graviditet. Flere mener de kan ha såret kvinner som sliter med å få barn, og at de ikke viser respekt overfor foreldre som har mistet barna sine. Det skrev People.

På Twitter haglet kritikken mot Justin og Hailey.

- Selvfølgelig tror Justin Bieber at en baby-nyhet vil være en morsom aprilsnarr. En av syv kvinner har hatt en spontanabort, for ikke å nevne de som lider av infertilitet, er en av tilbakemeldingene på Twitter.

- Jeg har aldri vært sint på Justin Bieber, men i dag er jeg skuffet for at han har lagt ut en falsk graviditetsnyhet, skrev en annen.

- Ikke en morsom vits når millioner av kvinner sliter med infertilitet og liknende problemer. Trist, mente en tredje.

RYKTESTORM: Justin Bieber gikk nylig ut mot de som mente ekteskapet til han og Hailey Bieber var en bløff. En fersk video med de to turtelduene viser hvordan forholdet mellom han og Hailey virker å være mer enn bare oppspinn. Vis mer

La seg flat

Kort tid senere la sangstjernen ut nok et bilde på Instagram, der han skrev at han har lagt merke til reaksjonene spøken har fått - og beklaget seg.

- Det vil alltid være noen som blir fornærmet. Det er også folk som ikke tåler en spøk. Jeg er en skrøner, og det var en aprilsnarr. Jeg mente virkelig ikke å være ufølsom overfor folk som ikke kan få barn, skrev han i innlegget.

- At man venter barn, er for mange er den første aprilspøken de forteller foreldrene sine for å få en skikkelig reaksjon. Men jeg beklager uansett, og tar ansvar og sier unnskyld til de som ble fornærmet. Jeg ønsker virkelig ikke at noen skal bli såret over en spøk, la han til.

LES OGSÅ: - Har funnet tilbake til hverandre over 20 etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer