Michelle Dockery:

«Downton Abbey»-stjernen viser sitt skjulte talent for Skavlan

Michelle Dockery nølte ikke med å ta utfordringen.

PLYSTRENDE SUKSESS: Michelle Dockery kan mer enn spille sosietetskvinne i «Downton Abbey». Video: NRKVis mer Vis mer

(SEOGHØR.NO): I seks sesonger har hun spilt rollen som Lady Mary Crawley i det populære kostymedramaet «Downtown Abbey», som har vært en seersuksess verden over.

I kveldens episode av «Skavlan» viser 35 år gamle Michelle Dockery at hun ikke bare har et talent for skuespill.

- Jeg har lest at du er god til å plystre, sier Skavlan til Michelle.

- Ja, gjennom tennene mine, vil du høre, svarer hun og begynner å plystre på kjenningsmelodien til Disney-filmen «Robin Hood».

Se video øverst i saken.

VISTE FREM TALENTET: Michelle Dockery nølte ikke med å vise sitt ukjente talent, da hun ble intervjuet av Fredrik Skavlan. Foto: NRK
VISTE FREM TALENTET: Michelle Dockery nølte ikke med å vise sitt ukjente talent, da hun ble intervjuet av Fredrik Skavlan. Foto: NRK Vis mer

Mistet sin forlovede

Serien har fra 2010-2015 fulgt livet til familien Crawley og tjenerne deres på herregården Downton Abbey. Så populær har Dockery blitt at selv øyenbrynene hennes har fått en Twitter-konto.

Selv er hun svært så sjenert om livet sitt, spesielt etter at hun mistet sin forlovede John Dineen for to år siden. Dockery har avslørt lite om forholdet til Dineen, men sa i 2014 at hun hadde en fantastisk mann som var fra Irland.

TV-STJERNE: Slik er vi vant til å se Michelle Dockery i «Downton Abbey». Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Slik er vi vant til å se Michelle Dockery i «Downton Abbey». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Enten om han var på jobb eller hjemme, John var en veldig lojal fyr. Jeg føler meg svært heldig som ble kjent med han. Å elske han og vite at han elsket meg. Han var min venn, min konge, min helt, min alt. Vi feirer ham, vi hedrer ham og vi kommer til å savne ham, sa 35-åringen i begravelsen til sin forlovede, som døde av hjernekreft to dager før bursdagen hennes.

DØDE AV HJERNEKREFT: Dockerys forlovede John Dineen, døde av hjernekreft for to år siden. FOTO: (Stephen Lock / i-Images / Polaris/NTB Scanpix
DØDE AV HJERNEKREFT: Dockerys forlovede John Dineen, døde av hjernekreft for to år siden. FOTO: (Stephen Lock / i-Images / Polaris/NTB Scanpix Vis mer

Slet med angst

34-åringen var relativt ukjent før hun kapret rollen i «Downtown Abbey», serien som har gitt henne tre Emmy-nominasjoner, en Golden Globe-nominasjon og to Screen Actors Guild Award-priser.

Oppmerksomheten har vært overveldende for den engelske skuespilleren, som tidligere har fortalt at hun slitt med angst som følge av mediekjøret.

- Jeg kan være ganske sjenert, og jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe annet enn skuespill. Jeg synes spesielt det å snakke om meg selv er vanskelig. Men du finner ut at du ikke trenger å snakke om privatlivet; du trenger ikke å gjøre alle til lags, har hun tidligere uttalt.

- Jeg har endelig innsett at ting kan være morsomt, mens i utgangspunktet var jeg veldig nervøs, har hun sagt om møtet med pressen.

SLET MED ANGST: Michelle Dockery har tidligere uttalt at hun slet med angst som følge av oppmerksomheten hun fikk da hun fikk rollen som Lady Mary Crawley i «Downtown Abbey». FOTO: NTB Scanpix
SLET MED ANGST: Michelle Dockery har tidligere uttalt at hun slet med angst som følge av oppmerksomheten hun fikk da hun fikk rollen som Lady Mary Crawley i «Downtown Abbey». FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Det er umulig ikke å gråte