Tasha Ghouri:

Døv realitydeltaker hetses

På sosiale medier gjør flere narr av «Love Island UK»-deltaker Tasha Ghouri.

TIKTOK-TREND: PÅ TikTok gjør flere narr av Tasha Ghoruis talemåte. Foto: ITV/Shutterstock/NTB
TIKTOK-TREND: PÅ TikTok gjør flere narr av Tasha Ghoruis talemåte. Foto: ITV/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

For tiden ruller realitysuksessen «Love Island UK» over skjermene.

Årets sesong har fått stor oppmerksomhet, blant annet for de to kjendisbarna Gemma Owen (19), datter av fotball-legende Michael Owen (42), og Jack Keating (23), sønn av artist Ronan Keating (45), deltar i programmet.

Men årets «Love Island» skaper også historie med sin første døve deltaker, 23 år gamle Tasha Ghouri.

RØDMER: Superstjerne og gullballvinner Michael Owen reagerer da han ser dattera dansende halvnaken i den britiske versjonen av realityprogrammet Love Island. Foto: NTB / ITV / Twitter. Video: TV 2 / Rødt Kort. Vis mer

- Gjør meg kvalm

Men ikke alle har velmenende ord å si om Ghouri, som bruker koklea-implantat. På sosiale medier har flere blant annet gjort narr av måten hun prater på.

Det har fått realitydeltakerens far, Tarek Ghouri, til å se seg nødt til å ta et oppgjør med kommentarene som har blitt sendt datterens vei.

- Det er bare sjokkerende, forteller 23-åringens far til The Mirror, og refererer til kommentarer som «dumme, døve ku», «kjerring» og folk som hevder hun har hatt samleie med alle mennene i villaen.

- Det er så unødvending. Det gjør meg kvalm.

NYTT GREP: Suksess-programmet «Love Island UK» er tilbake med ny sesong på TV 2 Play, men seerne er ikke fornøyde med sesongens nye vri. Video: Rød Løper / TV 2 Play Vis mer

Tarek Ghouri, som beskriver situasjonen som «bisarr», forklarer at datteren var forberedt på ufine kommentarer om koklea-implantatet på sosiale medier før avreise til kjærlighetsvillaen.

- Vi har ikke rom for hatefulle kommentarer. Dette programmet handler om kjærlighet.

«Ingen unnskyldning»

Ifølge Marie Claire har også Ghoruis familie, som referer til Tashas døvhet som hennes «superkraft», ytret samme budskap på TV-profilens Instagram-profil:

«Hei, alle! Vi takker alle for kjærligheten og støtten som jenta vår Tasha får, som vi støtter 100 prosent. Vi skjønner at alle har både negative og positive meninger, men kan vi vær så snill å unngå å gjøre narr av superkraften hennes. La oss ledes av kjærlighet, alltid».

«LOVE ISLAND UK»: Den tidligere reality-profilen Shaughna Fhillips raser mot produksjonen etter en ubehagelig opplevelse. Video: Rød Løper/TV 2 PLAY. Klipp: Luna Lea. Vis mer

Også på Twitter har Love Island-seerne forsvart deltakeren mot hetsen.

«Å ikke like Tasha er ingen unnskyldning til å være ableist (å ha sosiale fordommer mot personer med en funksjonsnedsettelse. Journ, anm). Å gjøre narr av stemmen hennes (som høres slik ut fordi hun er døv) og om høreapparatet hennes (stjele/ødelegge det) er sykt», lyder en av Twitter-meldingene.

En annen Twitter-bruker retter kritikk mot en TikTok-trend, som går ut på å etterligne realityprofilens talemåte.

«Oppdaget akkurat de mange videoene på TikTok som gjør narr av Tasha fra «Love Island» sin stemme. Hun er døv, hvorfor gjør dere narr av noe hun ikke kan forandre? Se for deg å være så rar at du gjør narr av en person med en funksjonsnedsettelse».

Har det tøft

Ifølge Variety har årets sesong av programmet mottatt nesten 800 klager innen 5. juli. Klagene skal blant annet gå ut på mobbing inne i villaen, deltakernes trivsel og mentale helse, samt urettferdig fordeling av skjermtid.

Også deltaker Luca Bish (23) har fått flere ufine kommentarer på oppførselen sin slengt sin vei på nett. Onsdag adresseres kommentarene på hans Instagram-profil.

HAR DET TØFT: Familien til deltaker Luca Bish tar de hatefulle kommentarene tungt. Foto: Skjermdump fra Instagram
HAR DET TØFT: Familien til deltaker Luca Bish tar de hatefulle kommentarene tungt. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

På et spørsmål om hvordan familien hans har det, svarer vedkommende som styrer profilen hans følgende på Instagram-story:

«Hvis jeg skal være ærlig, ikke helt bra. Det er veldig, veldig tungt. Hvordan ville du følt det dersom folk konstant ønsket menneskene du elsker mer enn alt død? Vi er knust».

«Hvis dere hadde sett HALVPARTEN av meldingene vi mottar, er jeg sikker på at hvem som helst hadde fått avsmak».

STAVERNFESTIVALEN: Nate Kahunhu forteller at spørsmål om kjærlighetslivet er det spørsmålet han får oftes, både fra journalister og andre. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Vis mer

Mandag ble det delt en felles uttalelse fra personene som styrer deltakernes sosiale medier, som for tiden spiller inn realityprogrammet i Marbella i Spania. Uttalelsen ble blant annet delt på Ghoruis profil.

«Love Island er et interaktivt TV-program der meninger, diskusjoner og debatter er velkomne på lik linje som støtte, kjærlighet og vennlighet».

Videre står det skrevet at personene som administrerer kontoene står sammen mot hatmeldingene som noen brukere skriver til deres venner, sønner, døtre og familiemedlemmer.

«Denne posten blir delt på deltakernes sosiale medier samtidig og Love Island-fansider som et tegn på at vi står samlet og fordømmer hatet».

LES OGSÅ: Røper gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer