Otto Robsahm:

Døtrenes skole corona-stengt: - Skeptisk

Skolen til «Sinnasnekker'n» sine døtre i Bærum er stengt grunnet coronasmittet elev.

CORONASMITTE: Otto Robsahms døtre går på Oslo International School i Bærum som fredag holder stengt grunnet coronasmittet elev. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
CORONASMITTE: Otto Robsahms døtre går på Oslo International School i Bærum som fredag holder stengt grunnet coronasmittet elev. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Fredag ble det klart at Oslo International School i Bærum har valgt å stenge etter at én elev er bekreftet smittet av coronavirus. Dette betyr at flere familier har fått oppleve konsekvensene viruset bringer med seg på nært hold, blant dem familien til Otto Robsahm (52), bedre kjent som «Sinnasnekker'n».

Robsahms to døtre er nemlig elever på barnetrinnet ved skolen, hvorav én av dem går på samme trinn som den smittede eleven.

Samme klassetrinn

Beskjeden om at skolen hadde besluttet å stenge midlertidig fikk han via en e-post i dag morges, ifølge Robsahm. Ytterligere informasjon har de ikke fått, forteller 52-åringen til Se og Hør.

Den tidligere TVNorge-programlederen legger ikke skjul på at viruset har kommet ubehagelig nært.

Sinnasnekker´n på skjønnhetsmesse for å la Fred Hamelten fikse øyenbrynene hans. Marion Teig, samboeren til Otto Robsahm (Sinnasnekker´n), intervjues også. Vis mer

- Man begynner jo å tenke ekstra når det er så nærme. Det er veldig rart. Så begynner man jo å tenke på alle stedene man har vært, hvem man har snakket med, hvem man har tatt i hånda, sier han, og legger til:

- Nå begynner det å bli litt nærme her.

At Robsahm har en datter på samme trinn som den smittede eleven, har fått ham til tenke seg om en ekstra gang når det gjelder egen tilstedeværelse blant andre mennesker. I helgen skal han etter planen holde foredrag på boligmessen i Sandefjord, men forteller til Se og Hør at han er usikker på hva han bør gjøre.

- Jeg måtte jo ringe med én gang til ledelsen i boligmessen og høre hvordan de så på saken, forteller han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Gjør tiltak hjemme

Det er altså liten tvil om at familien tar situasjonen seriøst. 52-åringen innrømmer at familien har gjort tiltak i hjemmet for å hindre eventuell videre smitte.

- Vi pleier å ha sånne drikkeflasker med vann stående i kjøleskapet, men de har vi nå tatt ut. Nå vaskes alt ned, så må vi bare ta en bit av gangen.

Overfor Se og Hør erkjenner han at det ligger noe skepsis rundt det å sende døtrene tilbake til skolen, hvis den åpner igjen allerede mandag.

- For å si det sånn, så kvier jeg meg litt for det. Ting virker å gå veldig fort fremover. Vi er nødt til å bare forholde oss til hva vi får beskjed om. Vi har også fått vite tidligere i uken at man vil få distanseopplæring med data og slikt hvis det blir verre, så lærerne klarer å holde tritt.

Daglig leder ved Oslo International School, Knut Sørlie, forteller til Se og Hør at skolen holder stengt fredag, og at det er usikkert om skolen åpner igjen allerede mandag. Sørlie forteller at videre vurderinger vil tas i løpet av helgen.

Skolen stengt

Flere skoler i Norge har fredag bekreftet coronasmittede elever, men i skrivende stund er det bare Oslo International School i Bærum som har besluttet å stenge. Det er imidlertid ikke bare norske barn som blir rammet av stengt skole.

I utlandet blir også drastiske tiltak satt i gang for å hindre smitte av coronaviruset, og torsdag ble det kjent at også prinsesse Estelle (8) av Sverige, datter av kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46), må holde seg hjemme.

Prinsessens eliteskole, Campus Manilla, holdt stengt torsdag - etter at en av grunnskoleelevene har testet positivt for coronaviruset. Det skriver Expressen.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoff, bekreftet til avisen at prinsessen ble hjemme torsdag.

- I kveld er det sendt et brev til alle foreldre som har barn på skolen, og med dette er skolen stengt. Derfor blir prinsesse Estelle hjemme fra skolen i dag, sa hun til Expressen, og la til at det ikke er Estelle som er smittet med coronaviruset.

LES OGSÅ: Corona-vitsen tar nettet med storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer