Olivia Jade og Bella Giannulli:

- Døtrene er knust etter tilståelsen

Skal være bekymret for hvordan det skal gå med foreldrene i fengsel.

MÅ I FENGSEL: I går ble det kjent at skuespilleren Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli må i fengsel etter at de jukset seg til skoleplasser for døtrene Olivia og Bella på et eliteuniversitet i USA. Døtrene skal nå være bekymret for hvordan det skal gå med moren i fengsel. Her er Loughlin og datteren Olivia. Foto: NTB Scanpix
MÅ I FENGSEL: I går ble det kjent at skuespilleren Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli må i fengsel etter at de jukset seg til skoleplasser for døtrene Olivia og Bella på et eliteuniversitet i USA. Døtrene skal nå være bekymret for hvordan det skal gå med moren i fengsel. Her er Loughlin og datteren Olivia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at «Under samme tak»-skuespiller Lori Loughlin (55) og ektemannen Mossimo Giannulli (56) hadde gått med på å erkjenne seg delvis skyldig i ett tilfelle av overføringsbedrageri hver - og for bedrageri av offentlig tjeneste - for deres medvirkning i den såkalte universitetsskandalen.

Paret og et femtitalls andre berømte og rike personer har i skandalen vært anklaget for å ha svindlet til seg skoleplasser på eliteuniversiteter til barna sine. «Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman (57) var også involvert, men har sonet ferdig sin dom.

Loughlin og ektemannen har vært tiltalt i saken, og i går ble det kjent at avtalen med påtalemyndigheten innebærer at Loughlin vil bli dømt til to måneder i fengsel, og ektemannen i fem måneder.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

Nå skal ekteparets to døtre, Olivia Jade (20) og Bella Giannulli (21) angivelig være knust og svært bekymret etter at det i går ble kjent at foreldrene må i fengsel.

- Olivia og Bella ble knust da Lori og Mossimo fortalte dem at de erkjenner delvis skyld. Jentene har tilbrakt mye tid hjemme hos foreldrene den siste tiden, og de blir stadig en mer sammensveiset familie, sier en kilde til US Magazine.

- Bekymret

Til tross for at døtrene nå skal være glade for at saken endelig har fått en avslutning, skal det faktum at foreldrene må i fengsel ha skapt nye bekymringer for Olivia og Bella.

- Jentene har vært gjennom så mange opp- og nedturer at de er glade for at det hele nå er over, men de er bekymret for at moren deres må i fengsel, forteller kilden videre til magasinet.

MÅ SONE: Torsdag ble det kjent at ekteparet må i fengsel, noe som bekymrer deres to døtre. Her er ekteparet sammen i fjor. Foto: NTB Scanpix
MÅ SONE: Torsdag ble det kjent at ekteparet må i fengsel, noe som bekymrer deres to døtre. Her er ekteparet sammen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ekteparet har stått tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner for å sikre de to døtrene plass på University of Southern California, ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Det var ET Online som meldte nyheten i går.

Påtalemyndigheten i Massachusetts annonserte som nevnt torsdag at Loughlin vil erklære seg skyldig i et tilfelle av konspirasjon til å begå svindel. Det samme vil Giannulli, i tillegg til at han vil erklære seg skyldig i bedrageri av offentlig tjeneste.

I Loughlins tilståelsesavtale som må godkjennes av retten, heter det at hun er villig til å sone to måneders fengsel, og to års betinget fengsel. 55-åringen er også villig til å betale en bot på 150 000 amerikanske dollar, samt å gjennomføre 100 timer med samfunnstjeneste.

Har nektet

Ektemannen er på sin side villig til å tilbringe fem måneder i fengsel og to års betinget fengsel, i tillegg til å betale en bot på 250 000 amerikanske dollar og gjennomføre 250 timer samfunnstjeneste.

- I henhold til tilståelsesavtalene som ble framsatt i dag, vil de tiltalte sone en fengselsstraff som gjenspeiler deres respektive roller i en sammensvergelse for å ødelegge opptaksprosessen til universitetet, og som er i samsvar med tidligere dommer i denne saken, uttalte advokat Andrew E. Lelling, ifølge ET Online.

Tidligere har ekteparet nektet straffskyld i saken, og hevdet at betalingene deres var donasjoner til skolen - og ikke bestikkelser.

Ekteparet er bare to av de drøye 50 foreldre som er anklaget i saken. Som nevnt har den amerikanske skuespilleren Felicity Huffman, kjent fra «Frustrerte fruer» også vært tiltalt i saken. Hun valgte i april i fjor å erklære seg skyldig i å ha jukset med datteren Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre skoleplass.

I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Fremfor å bli straffet med fengsel håpet 57-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

Hun ble i september i fjor dømt til 14 dagers fengsel, og fikk en bot på 280 000 kroner. Hun ble også dømt til 250 timers samfunnsstraff. I slutten av oktober i fjor sonet Huffman dommen ferdig.

LES OGSÅ: Private bilder vekker oppsikt: - Klokt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer