Dorthe Skappel avlyste ferie på grunn av terrorfrykt

- Jeg må innrømme at jeg har vært redd.

Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I et nytt program av «God Kveld Norge» er programleder Dorthe Skappel (53) invitert hjem til statsminister Erna Solberg (55).

De to damene er så og si like gamle, men absolutt ikke laget av samme materiale, ifølge Skappel. Mens statsministeren har stoisk ro, så blir nemlig Dorthe veldig lett skremt.

I intervjuet tar TV 2-profilen opp sin egen terrorfrykt, og spør om Solberg tenker mye på at hun er ekstra utsatt på grunn av rollen hun har som statsminister.

- Nei. Det er viktig å huske at det mange som jobber på et sted hvor det kan være trusler og vanskelige arbeidforhold, så jeg synes ikke vi skal overdrive utsattheten til norske politikere, svarer hun rolig.

BLIDE DAMER: Dorthe Skappel tok et selfie med selveste statsminister Erna Solberg. Foto: God Kveld Norge
BLIDE DAMER: Dorthe Skappel tok et selfie med selveste statsminister Erna Solberg. Foto: God Kveld Norge Vis mer

Dorthe selv innrømmer til Seoghør.no at hun avlyste en Portugal-tur fordi hun er så redd for hva som kan skje.

- Det er flott å ha en statsminister som er så trygg i rollen som Erna Solberg. Hun er på det området et forbilde for mange av oss, sier hun og fortsetter:

- I sommer har jeg som mange andre kjent på frykten rundt alt som skjer i verden. Jeg må innrømme at jeg har vært redd og har også avlyst utenlandsreiser. 

Mistet nylig moren

Både Dorthe og Erna er gift og har to barn hver.

Mens statsministeren har datteren Ingrid (19), som var russ i år, og sønnen Erik (16), så er TV 2-programlederen mamma til Maria (30) og Marthe (26).

Dorthe er også bestemor til Sophia (6) og Lieben (4) - ungene til eldstedatteren.

- Jeg er jo først og fremst redd for de jeg er glad i, forklarer programlederen videre i «God Kveld Norge»-intervjuet.

- Men det er vi alle. At det skal skje noe. En bilulykke for eksempel. At de ikke skal få et godt liv. Eller at ikke russetiden skal gå bra. Slik vil det alltid være. Vi vil jo helst at barna våre skal ha det helt problemfritt, smiler Erna.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT FORHOLD: Dorthe Skappel og døtrene Marthe og Maria har hatt stor suksess med den strikkede Skappel-genseren sammen. Foto: Andreas Fadum
NÆRT FORHOLD: Dorthe Skappel og døtrene Marthe og Maria har hatt stor suksess med den strikkede Skappel-genseren sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Men blir du aldri redd?

- Jo, på de tingene kan jeg være redd og engstelig. Hvor mye for sent skal de egentlig komme hjem? Sånne ting. 

Sist måned opplevde Erna nettopp dette - å miste noen hun var glad i. Moren, Inger-Wenche Solberg, døde i begynnelsen av august.

«I livet finnes det noen dager som avslutter epoker. Sent i går kveld døde min mor Inger Wenche. Hun ble 90 i januar, har levd et langt liv. Hun var alltid generøs, positiv og optimistisk selv om de siste fem månedene var smertefulle pga sykdom. En stor takk til alle ansatte på Konows sykehjem som har gitt fantastisk pleie og omsorg siden hun kom dit i april», delte hun i en Facebook-melding.

Se «God Kveld Norge» på TV 2 lørdager kl. 21.30.

FAMILIEN: Her feirer Erna Solberg, ektemannen Sindre Finnes og barna Ingrid og Erik 17. mai på Eidsvoll i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014. I år var datteren russ i Oslo. Foto: NTB scanpix
FAMILIEN: Her feirer Erna Solberg, ektemannen Sindre Finnes og barna Ingrid og Erik 17. mai på Eidsvoll i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014. I år var datteren russ i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg kjenner at jeg tar på meg en maske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer