«Farmen» 2020

Døpt på «Farmen»: - Vasket bort synder

Det blir et rørende øyeblikk på «Farmen» når Kjetil Kirk døpes av meddeltaker og prest Thor Haavik.

TV-DÅP: Slik så det ut da Kjetil Kirk ble døpt på «Farmen». Foto: TV 2
TV-DÅP: Slik så det ut da Kjetil Kirk ble døpt på «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Se og Hør møtte årets «Farmen»-deltakere bare kort tid før de reiste inn på gården, kunne den 26 år gamle bergenseren Thor Haavik fortelle at han hadde blitt utdannet prest bare kort tid i forveien.

- Jeg har lyst til å få dype og nære vennskap, og framstå med integritet og jesus-likhet, fortalte han om sine forventninger til konkurransen.

Haavik ønsket samtidig å fremme det kristne budskap, og håpet de andre deltakerne kunne være åpne for å ha god natt-velsignelse på tv-gården.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Det å bli velsignet er en fin ting, sa han.

I løpet av de første to ukene av årets sesong av «Farmen» har tv-seerne fått bli vitne til flere velsignelser på sengekanten, hvor blant andre anleggsarbeider Raymond Røskeland (36) sleit med å holde tårene tilbake da han ble bedt for.

VELSIGNELSE: Ved flere anledninger har tv-seerne fått se Thor Haavik ha god natt-velsignelse for de andre deltakerne. Foto: TV 2
VELSIGNELSE: Ved flere anledninger har tv-seerne fått se Thor Haavik ha god natt-velsignelse for de andre deltakerne. Foto: TV 2 Vis mer

- Et stort øyeblikk

Og i søndagens episode av programmet får Haavik nok en gang bruk for yrket sitt på gården. Vestkantgutten Kjetil Kirk (27) forteller nemlig at foreldrene hans ønsket at han skulle få velge selv om han ønsket å bli døpt og være en del av kirken, noe han nå er klar for.

- Thor, det er en ting jeg har tenkt på. Da jeg var liten så ble jeg aldri døpt, så jeg tenkte å høre om du har myndighet og lyst til å døpe meg her på «Farmen»?, spør Kirk i episoden.

STORT ØYEBLIKK: Nils Kvalvik var også blant Kjetils faddere. Her med presten Thor Haavik etter dåpen. Foto: TV 2
STORT ØYEBLIKK: Nils Kvalvik var også blant Kjetils faddere. Her med presten Thor Haavik etter dåpen. Foto: TV 2 Vis mer

På gården legger Haavik alt til rette for en minneverdig dåp for 27-åringen, med både publikum, faddere og kirkeklokker. Han kan også fortelle at han vanligvis bruker åtte timer på å planlegge en gudstjeneste, og åtte timer på å skrive en preken.

- Jeg tror dette er et stort øyeblikk for kirken og for Jesus, sier presten før dåpen finner sted.

Kirk blir døpt i innsjøen som omringer gården i et rørende øyeblikk med de andre deltakerne som vitner.

- Jeg har vel per definisjon tatt steget inn i de kristnes verden, jeg skal ikke si at jeg kjenner den store forandringen, annet enn at jeg har fått vasket av en del synder. Det tror jeg kanskje var greit, sier han etter det store øyeblikket.

FADDER: Raymond Røskeland var blant fadderne til Kjetil Kirk. Foto: TV 2
FADDER: Raymond Røskeland var blant fadderne til Kjetil Kirk. Foto: TV 2 Vis mer

Dåpsmannen blir seinere feiret med kake på gården - slik som ofte gjøres på dåpsdagen.

- Hva tenker du om det å gjøre en kristen handling som dette til tv-underholdning?

- Jeg har jo ikke sett dette på tv selv, men er helt sikker på at han kommer til å gjøre dette på en fin måte - og at han gir den handlingen den verdigheten og roen som det bør være. Og så tenker jeg at folk som ser på og som ikke er døpt tenker at de også kanskje vil døpes. Det er åpenbart ikke for sent selv om man er voksen, sier Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin bispedømme, som «Farmen»-deltageren er tilknyttet, til VG.

- En utfordring

Før han reiste inn på gården, var Thor Haavik klar over at religion har vært grunnlag for diskusjon i «Farmen» tidligere.

- Det er noen utfordringer jeg står ovenfor nå. Jeg setter meg selv i en situasjon hvor jeg risikerer å dumme meg ut og skade det kristne budskapet, for det tror jeg virkelig man kan. Jeg håper jeg ikke gjør det, forklarte han, og fortsatte:

- Jeg er tydelig engasjert i troen og har et vinnende vesen. Jeg tror det er viktig å være var, og det er kjempeviktig å ha sosiale antenner. Jeg må tolke signaler hos folk.

LES OGSÅ: Har fått et «nytt» liv

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer