Therese Johaug:

Dopingdommen har satt ting i perspektiv for skistjernen

Mener det har vært sunt å ikke bare leve i en sportsboble.

SATT TING I PERSPEKTIV: Therese Johaug mener dopingdommen har satt ting i perspektiv for henne, og at det har vært sunt å ikke bare leve i en sportsboble. Foto: NTB Scanpix.
SATT TING I PERSPEKTIV: Therese Johaug mener dopingdommen har satt ting i perspektiv for henne, og at det har vært sunt å ikke bare leve i en sportsboble. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Et halvt år er gått siden Therese Johaug (30) fikk dommen fra Idrettens voldgiftsrett, en dom som knuste OL-drømmen for langrennsstjernen.

Mens kollegene i disse dager kjemper om medaljer i Pyeongchang, må Johaug følge deres medaljejakt gjennom TV-skjermen.

I et lengre intervju med Dagbladet Magasinet forteller Therese åpenhjertig om hvordan dommen fratok henne all motivasjon til å fortsette med langrennssporten i flere måneder, men også hvordan dommen har hjulpet henne til å finne glede i andre sider av livet, langt vekk fra treningen.

- Har lært mye

Therese legger ikke skjul på at tiden etter dommen ble svært tung, og forteller at hun blant annet slet med søvnproblemer, og kuttet ut treningen fullstendig.

30-åringen brukte derfor mye tid på å gjøre andre ting. Hun fant stor glede i å sysselsette seg selv med gårdsarbeid hjemme på bruket i Østerdalen, i tillegg til oppussingsprosjekter i sitt nye hus i Holmenkollen.

Hun har i tillegg fokusert mye på sin kommende kleskolleksjon, og brukt tid på å sette seg inn i alle delene av produksjonen, fra design, messer, salg og bestillinger.

Holiday with good friends🇫🇷☀😊 #baguette #fromage #reload

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Til Magasinet forteller hun også at ikke bare fysisk arbeid har vært viktig for å komme seg gjennom den tunge perioden. Å kose seg med venninner over noen glass vin, og denne gangen uten dårlig samvittighet, har også vært en verdifull erfaring for langrennsstjernen.

- Jeg har nok fått et litt annet perspektiv på en del ting gjennom denne saken. Mye som før var helt krise, trekker jeg bare på skuldrene av i dag, forteller hun til Magasinet, og legger til:

- Og jeg har vel oppdaget at det er bra ikke bare å leve i ei sportsboble. Jeg har hengt med andre folk, det har vært bra. Jeg har lært mye og utviklet meg på det.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Støttet seg på kjæresten

At Nils Jacob Hoff (33) har vært en uvurderlig støttespiller gjennom hele dopingsaken, har Therese aldri lagt skjul på.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tida. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham, har hun tidligere uttalt til Dagbladet.

Therese og topproeren Nils Jacob, har tidligere avslørt at de møttes på en flytur, etter at han hadde deltatt i rokonkurranse og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Da Nils Jacob, som om et års tid er ferdig med medisinstudiet, ble kalt på for å hjelpe en medpassasjer som hadde fått et illebefinnende, passerte han Johaug på veien. Resten er, som det så fint heter, historie.

Bergensk kiler I øret😉#SeiserAlm #avkobling #winterwonderland #smileandshine😊

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

- Finnes viktigere ting i livet

Therese har også tidligere fortalt hvordan den første telefonsamtalen hun hadde med sin mor, Gro Johaug, etter dopingdommen falt, satt sine spor og ga Therese et annet livsperspektiv.

- Som mamma sa til meg, «Åå, Therese, nå er jeg letta og glad, jeg», for hun trodde jeg var alvorlig syk eller at det hadde skjedd noe med Karsten eller Nils Jacob, fortalte hun i TV 2 programmet «Senkveld».

Samtalen med mamma bidro til at skistjernen først innså at det finnes viktigere ting i livet enn dopingdommen hun fikk.

LES OGSÅ: Therese Johaug: - Jeg finner styrke gjennom kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer