ANGRER: - Jeg var så egoistisk. Jeg likte å drikke, og hadde dopproblemer. Og det fungerte ikke med Sarah Jessica - for narkotika er så langt fra henne som det er mulig å komme, sier Robert Downey Jr. Foto: All Over Press
ANGRER: - Jeg var så egoistisk. Jeg likte å drikke, og hadde dopproblemer. Og det fungerte ikke med Sarah Jessica - for narkotika er så langt fra henne som det er mulig å komme, sier Robert Downey Jr. Foto: All Over PressVis mer

- Dopet ødela kjærligheten

- Dopet var så langt fra Sarah Jessica Parker det er mulig å komme, forteller film- og tv-stjernen Robert Downey Jr.

SEHER.NO: Robert Downey Jr. (43) er kjent for sine mange fylle- og narkoskandaler.

Tidligere denne måneden innrømmet den tidligere "Ally McBeal"-skuespilleren at han husker særdeles lite av det glade 90-tall.  Årsaken var at han var kontinuerlig full eller dopet.

Downey var inn og ut av fengsel flere ganger i perioden 1996 til 2000, men tross avhengigheten klarte han å lande flere store film-og tv-roller.

Men til avisen Parade forteller han at det tidligere misbruket kostet ham mye - blant annet forholdet til "Sex og Singelliv"-stjernen Sarah Jessica Parker.

- Jeg var så egoistisk. Jeg likte å drikke, og hadde dopproblemer. Og det fungerte ikke med Sarah Jessica - for narkotika er så langt fra henne som det er mulig å komme, sier han.

Robert og Sarah Jessica flyttet sammen da de var 19 år gamle, og ifølge Downey var forholdet idyllisk - ihvert fall for en periode.

I 1987 slo karrieren fart, da han var var med i filmen "Less than zero", men det gjorde også misbruket...

- Hun forsøkte å hjelpe meg, men ble så skuffet når jeg ikke klarte å skjerpe meg. Hun slepte meg opp fra bakfylla og dro meg med for å kjøpe møbler. Hun er en ekte naturkraft, mener 43-åringen.

Etter syv år var det derimot slutt - Sarah Jessica Parker forlot Robert Downey Jr.

- Jeg var forelsket i henne, men den kjærligheten var nok ikke nok alene. Det var meningen at jeg skulle gå videre. Og etter en tid med hjertesorg var det meningen at hun skulle finne tonen med en ekte stjerne.

I dag er Sarah Jessica Parker gift med skuespilleren Matthew Broderick.

LES OGSÅ: Full rulle i Malibu