Dop på kjendissteder

Se og Hør sjekket kjendisenes favorittsteder i Oslo for kokain og amfetamin. På seks av syv steder fant vi rester etter narkotika.

På Odeon fant vi spor etter kokain Foto: Andreas Fadum
På Odeon fant vi spor etter kokain Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare champagne det flyter av på kjendisenes utesteder.

Se og Hør har undersøkt herretoalettene på syv trendy barer i hovedstaden for spor etter kokain og amfetamin. Resultatet er oppsiktsvekkende. På seks av syv steder påviste vi dop.

 

Det er kanskje ikke veldig overraskende at vi fant spor etter kokain på hotte in-steder som Odeon og La Belle Sole. Det er her jetsetterne og nyjappene svinger seg ut i de sene nattetimer, og kokain har tradisjonelt sett vært de rike og vellykkedes partydop.

 

Mer sjokkerende er det at vi også finner det samme stoffet på gamle og ærverdige steder som Theatercaféen og Bibliotekbaren på Hotel Bristol. Dette er to av de viktigste samlingsstedene for Norges absolutte kulturelite.


 


Slik gjorde Se og Hør testen:


Vi brukte en såkalt Drugwipe – et påvisningsinstrument for narkotika i lommestørrelse. Man kan bruke det til å teste overflater samt spytt og svette for de fleste typer forskjellig stoff. Testen er meget ømfintlig slik at selv små rester vil gi utslag etter 3--10 minutter. Vi testet toalettlokkene på to tilfeldige toaletter på Stortinget. Det er ofte fra toalettlokkene narkotikaen blir forberedt og sniffet. Blant andre tysk politi og tollvesen bruker Drugwipes daglig i tjenesten.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer