Dop, abort og rock'n'roll

Sienna Miller glitret på premieren av Factory Girl. Men rollen som Andy Warhols heroin-avhengige drømmedame, får Bob Dylan til å rase!

SOM ANDYS KJÆRESTE: Sienna Miller spiller den beryktede Edie Sedgwick i filmen Factory Girl. Edie var elskerinnen til både Andy Warhol og Bob Dylan. Foto: Stella Pictures
SOM ANDYS KJÆRESTE: Sienna Miller spiller den beryktede Edie Sedgwick i filmen Factory Girl. Edie var elskerinnen til både Andy Warhol og Bob Dylan. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omstridt!


SEHER.NO: En ekte Hollywood-historie - om dødsfall, rock'n'roll, aborter, kunst, dop og kjendiser... Filmen "Factory girl" forteller historien om Edie Sedgwick, drømmedama til Andy Warhol og elskerinnen til Bob Dylan.


Og særlig Bob Dylan får mye oppmerksomhet i filmen. Edie hadde angivelig et intenst kjærlighetsforhold til Dylan. I filmen ender forholdet med heroinmisbruk, abort og til slutt selvmord.


Nå truer Dylan med å saksøke skaperne av Factory girl. Han mener avstanden er for stor fra virkeligheten til det som presenteres i filmen.
Selv om han ikke blir nevnt i filmen, er det ingen tvil om at rollefirguren "Danny Quinn" - spilt av Hayden Christensen - er en gjenskapning av Dylan.Flere venner av avdøde Edie Sedgwick er også i harnisk etter å ha lest manus.

Lou Reed derimot - som også var venn av Edie og Andy Warhol - har gått med på at hans låt "Heroin" kan brukes i filmen. Vel å merke til en prislapp på tre hundre tusen dollar!

En annen kjent Lou Reed-låt, "Femme Fatale", ble i sin tid for øvrig skrevet til Edie Sedgwick etter Andy Warhols ønske..


Hayden Christensen har altså rollen som Danny Quinn (Dylan) og Sienna Miller spiller Edie Sedgwick.


Andy Warhol spilles av Guy Pearce.


TRAILER: Factory Girl


Katie Holmes var en stund aktuell i rollen som Edie, men ble etter sigende overtalt av Tom Cruise til å ikke ta den. Han mente det ikke ville bra for imaget hennes.


KATIE SYTER: Hun får det ikke alltid som hun vil


Det er ikke kjent når filmen får premiere i Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer