Kylie Jenner og coronavirus

Donerte over 10 millioner kroner

- Øynene mine er fylt med gledestårer.

GAVMILD: Kylie Jenner har tjent seg styrtrik som både realitystjerne og sminkemogul. Nå deler hun av formuen. Foto: NTB Scanpix
GAVMILD: Kylie Jenner har tjent seg styrtrik som både realitystjerne og sminkemogul. Nå deler hun av formuen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien herjer i verden, og alle merker de alvorlige konsekvensene og ringvirkningene av virusutbruddet.

I skrivende stund har 17 mennesker i Norge mistet livet som følge av coronaviruset, som i løpet av kort tid har snudd hele verden på hodet. På verdensbasis er over en halv million smittet og over 25 200 har dødd, ifølge World of meters.

De siste ukene har flere og flere blitt observert med munnbind i offentligheten i redsel for å bli smittet, og på kort tid ble de revet bort fra apotekene.

Dette har også gått hardt utover helsepersonell som sårt trenger munnbind i den viktige jobben de gjør i disse vanskelige tidene.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

«Drømmen gikk i oppfyllelse»

Onsdag avslørte TMZ at realitystjernen og sminkemogulen Kylie Jenner (23) har donert én million dollar - noe som tilsvarer over ti millioner norske kroner - i håp om å hjelpe med å få corona-pandemien under kontroll.

23-åringens donasjon vil bli brukt til å kjøpe inn flere hundre tusen munnbind og annet beskyttende utsyr til profesjonelt helsepersonell, som jobber på spreng med coronasmitten daglig.

- Jeg er målløs. Øynene mine er fylt med gledestårer og hjertet mitt er overfylt av takknemlighet. Jeg sendte en bønn til universet om å samle beskyttende masker til våre modige helsearbeidere, og i dag gikk drømmen min i oppfyllelse, forteller Dr. Thais Aliabadi til nettstedet.

Det var Dr. Aliabad som for to år siden tok imot Kylies datter Stormi (2) da hun ble født, og legen kan ikke få takket tv-stjernen nok for den store pengedonasjonen.

- Jeg har aldri følt meg mer velsignet over å være lege. Det å kunne hjelpe våre modige helsearbeidere føles like godt som å hjelpe mine egne pasienter. Fra hele mitt hjerte TUSEN TAKK, Kylie Jenner. Du er helten min. Denne sjenerøse donasjonen vil hjelpe med å redde mange dyrebare liv. Du gjør verden til en bedre plass. Jeg er så glad i deg, sier hun, ifølge TMZ.

Deler av rikdommen

Kylie, som i fjor ble kåret til verdens yngste «selfmade» milliardær, er langt fra den eneste Hollywood-stjernen som har donert penger for å hjelpe til under pandemien.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ifølge nettstedet har også Arnold Schwarzenegger (72) og Gwyneth Paltrow (47) donert henholdsvis én million dollar og 100 000 dollar hver til Frontline Responders Fund.

Denne organisasjonen hjelper blant annet med å levere utstyr til leger og forskere verden over som kjemper mot det svært smittsomme viruset.

TAKKET: Tirsdag sendte Kylie en takk til en rekke yrkesgrupper og folk som stiller opp for andre. Foto: Instagram/ Kylie Jenner
TAKKET: Tirsdag sendte Kylie en takk til en rekke yrkesgrupper og folk som stiller opp for andre. Foto: Instagram/ Kylie Jenner Vis mer

Ryan Reynolds (43) har bestemt seg for å gi 30 prosent av alt overskuddet fra salget av sin «Aviation»-gin til bartendere som har mistet jobbene sine. Og «Breaking Bad»-stjernene Bryan Cranston (64) og Aaron Paul (40) fulgte i kollegaens fotspor og gjør det samme med sin «Dos Hombres»-mezcal.

UTKLEDD: Kylie Jenner har kledd opp datteren Stormi (1) i et ganske spesielt kostyme til Halloween. Video: Rød Løper Vis mer

I karantene

Kylie Jenner har en enorm mengde følgere på sosiale medier, og ifølge TMZ var hun også en av de aller første kjendisene til å bruke plattformen til å oppfordre fansen om å holde seg i karantene.

På Instagram har hun hele 167 millioner følgere, og her deler hun regelmessig meldinger både i historiefunksjonen og i feeden om hvor viktig det er å følge myndighetenes regler for å forhindre smitte av viruset.

23-åringen sitter for tiden i selvpålagt karantene, og til tross for at hun nylig innrømmet at hun var godt rustet for å tilbringe tiden alene, legger hun heller ikke skjul på at hun gleder seg til ting blir normalt igjen.

- Jeg savner å være sosial. Men jo raskere alle holder seg innendørs, jo raskere får vi livene våre tilbake.. Jeg håper alle tar sosial distansering seriøst!! skrev hun tirsdag, som tekst til to gamle videoer der hun koser seg sammen med venner.

Har ikke sett hverandre

Kylie er imidlertid ikke det eneste familiemedlemmet som tar corona-krisen alvorlig. Storesøster Kim Kardashian West (39) delte forrige uke et bilde av seg og Khloé Kardashian (35) på sosiale medier, hvor hun avslørte at hun ikke hadde sett søsteren på en stund.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

- Jeg organiserte bildene på telefonen min og fant dette, og savner søstrene mine, men vi alle distanserer oss fra sosiale sammenkomster og holder oss borte fra hverandre i separate karantener. Det er vanskelig, men vi må gjøre dette for vår egen sikkerhet og for alle andres. Vær så snill, ikke ignorer alle oppfordringene om å holde dere inne for å forhindre spredning av viruset. Slik vil alle komme seg gjennom dette, skrev hun på Instagram.

Også Khloé skal være i karantene. Hun er ifølge People Magazine i selvpålagt karantene sammen med datteren True (1). Ekskjæresten Tristan Thompson (29) skal imidlertid ha vært på besøk.

- Khloé holder seg hjemme med True. De har ikke møtt Trues søskenbarn for å leke, men leker kun i hagen hjemme. Tristan har vært der og har bodd i Khloés hus i noen dager slik at han kan være sammen med True. De er alle friske, fortalte en kilde til magasinet tidligere denne uken.

Kilden fastslo derimot at det ikke er snakk om noen romantisk gjenforening.

- Khloé og Tristan har ikke funnet tilbake til hverandre. Det handler om å samarbeide godt om datteren som er deres største prioritet.

POPULÆR: Kendall Jenner har mange millioner følgere på Instagram, og hos Ellen DeGeneres forteller hun om populariteten. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik håndterer kongefamilien coronakrisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer