Beyoncé:

Donerer bort luksusgaven fra ektemannen

Kan koste opp til 80 millioner kroner.

DONERTE RING: Beyoncé har donert bort svindyr ring hun har fått i gave fra ektemannen, designet av den anerkjente Glenn Spiro Foto: NTB Scanpix
DONERTE RING: Beyoncé har donert bort svindyr ring hun har fått i gave fra ektemannen, designet av den anerkjente Glenn Spiro Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popdronninga Beyoncé (36) er sjelden å se uten smykker og andre dekorasjoner til sine mye omtalte antrekk.

Smykkesamlingen til den verdenskjente artisten er av det noe mer eksklusive slaget. Under Grammy-utdelinga tidligere i år dukket hun blant annet opp med smykketilbehør verdt nærmere 40 millioner norske kroner.

DYR PYNT: Beyoncé observert på Grammy-utdelingen tidligere i år med smykker verd nærmere 40 millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix.
DYR PYNT: Beyoncé observert på Grammy-utdelingen tidligere i år med smykker verd nærmere 40 millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Et av hennes kanskje mest omtalte smykker, er derimot en ring hun fikk i gave av ektemannen Jay Z.

Velkjent ring

«The Papillon», eller «Sommerfuglringen» som den omtales som, er ifølge The Telegraph designet av den anerkjente Glenn Spiro.

Ringen er blitt et flaggskip for smykkehuset, og som ifølge avisa føyer seg inn i rekken av ærverdige smykker som er blitt brukt av blant andre dronning Elizabeth og den tidligere keiserinnen av Russland, Katarina.

I over 25 år har Spiro laget couturesmykker for mange store merker. I 2014 startet han sin egen kolleksjon under eget navn.

Akkurat hva prisen på «sommerfuglringen» er anslått å ligge på er ukjent, men ifølge The New York Times er prisen på smykkene hans alt fra 80 000 kroner til rundt 80 millioner kroner.

Donerte bort ringen

Basert på Beyoncés store fascinasjon til nettopp smykker, har museet «Victorian and Albert museum» i London, verdens første kunstindustrimuseum, spurt stjerna om hun ønsker å donere et smykke fra sin omfattende smykkesamling.

Ifølge Telegraph er det nettopp «sommerfuglringen» hun har valgt å donere bort.

UKJENT PRIS: Dette er ringen Beyoncé har donert til museumet i London. Prisen er ukjent, med kan regnes å ha en pris mellom 80 000 til 80 millioner kroner. Foto: Glenn Spiro, produktbildet
UKJENT PRIS: Dette er ringen Beyoncé har donert til museumet i London. Prisen er ukjent, med kan regnes å ha en pris mellom 80 000 til 80 millioner kroner. Foto: Glenn Spiro, produktbildet Vis mer

- Jeg er mer enn stolt over å se ringen i V&A, for å være ærlig, forteller Spiro til avisa og legger til:

- Jeg trodde aldri at jeg skulle lage min egen kolleksjon. Vi var bak kulissene, og lagde smykker for andre merker. Så begynte folk plutselig å gjenkjenne at vi gjorde noe spesielt, og det er jeg veldig glad for.

Årsaken til hvorfor Beyoncé har valgt å donere akkurat dette smykket, er foreløpig ukjent.

Gode venner

Ifølge Spiro er sommerfuglringen ett av Beyoncés mest ærverdig smykker. Han forteller at Jay Z plukker ut gaver til popdronninga på den tradisjonelle måten.

- Han har en veldig god smak. Han liker en god stil, godt arbeid og fine steiner, sier Spiro til avisa.

Det var for åtte år siden Spiro møtte den verdenskjente duoen for første gang, gjennom en felles bekjent. Etter at han hadde vært og sett på en av konsertene til Beyoncé, oppsøkte nemlig duoen Spiro for å se på arbeidet hans.

- Jeg kaller dem heller venner enn klienter. De er veldig kule mennesker, sier Spiro.

Saken fortsetter under.

Dyr stil

Beyoncé er kjent for sin overdådige klesstil, som hun også har overført deres datter Blue Ivy (6).

Den unge hip hop-arvingen har flere ganger skapt overskrifter verden over for sin rådyre stil.

Saken fortsetter under.

STOPPER APPLAUSEN: Blue Ivy, Jay Z og Beyoncés datter, ville ikke ha noe av foreldrenes klapping under Grammy Awards. Video: CNN Vis mer

Under musikkvideoprisutdelingen til MTV i 2016 var det nemlig seksåringen, som den gang var fire år, som stjal oppmerksomheten. Sammen med mora Beyoncé og faren Jay Z troppet hun opp i en kjole til en verdi av 90 000 kroner.

Kjolens prislapp vekket harme i sosiale medier, og en av dem som reagerte på den gang fireåringens dyre prinsessekreasjon, var moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir.

- Prislappen på kjolen er ren galskap. Men det verste er kanskje at Blue Ivy, uansett hvor søt hun er i matchende antrekk som mamma, nærmest blir som et slags tilbehør eller i alle fall som en forlengelse av merkevaren Beyoncé, sa Einarsdottir til Dagbladet den gang.

SVIN DYRT: Kjolen til Blue Ivy under musikkvideoprisutdelinga til MTV i 2016 vakte stor oppsikt. Foto: NTB Scanpix
SVIN DYRT: Kjolen til Blue Ivy under musikkvideoprisutdelinga til MTV i 2016 vakte stor oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjøpte dyr kunst

Også tidligere i år vekket familien oppsikt under den andre årlige Wearable-kunstgallaen.

Gallaen arrangeres av Tina Knowles Lawson, som er moren til Beyoncé og bestemoren til Blue Ivy. Dette var ikke den eneste familietilknytningen til arrangementet.

Det var nemlig Gloria Carter, Jay Zs mor, som ble hedret for sitt filantropiske arbeid under arrangementet. Solange Knowles, Beyoncés søster, var også til stede.

Selv med så mange verdensstjerner i rommet, var det den yngste som klarte å stjele all presseoppmerksomheten. Blant annet ved å matche sin egen mor, i en gylden kjole.

Beyoncé & Blue tonight. #wearableartgala #wacotowakanda @wacotheater

Et innlegg delt av Beylite (@beylite)

Det var likevel pengebruken flere amerikanske medier har bitt seg merke i.

Først forsøkte Blue Ivy å by 17 000 dollar, omtrent 131 500 kroner, på et maleri av Sidney Poitier. Seansen ble filmet av flere i salen, og lagt ut på Twitter og Instagram. Det var derimot flere som var interessert i maleriet, så seksåringen kastet seg på med et nytt bud - denne gangen på 19 000 dollar. Det tilsvarer nesten 147 000 kroner.

Jay Z forsøkte, med en humoristisk tone, å stoppe dattera si - noe han også klarte. Maleriet gikk til slutt til Tyler Perry, som betalte 154 000 kroner.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer