Kygo:

Donerer bort kjempesum

Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (28) bidrar med penger for å bekjempe rasisme.

VIL BIDRA: Kyrre Gørvell-Dahll bidrar i kampen mot rasisme ved å donere en pengesum. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
VIL BIDRA: Kyrre Gørvell-Dahll bidrar i kampen mot rasisme ved å donere en pengesum. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste halvannen uka har kjente og ukjente verden over stått opp mot rasisme i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd. Internasjonale og nasjonale kjendiser har tatt til sosiale medier for å slå ned på rasisme, og særlig politivold mot svarte i USA.

En rekke superstjerner har donert kjempesummer til organisasjoner som kjemper for svartes rettigheter. Nå har også den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll (28), best kjent som Kygo, åpnet lommeboka.

I et innlegg på Instagram forteller 28-åringen at han har brukt de siste dagene til å lese seg opp om situasjonen i USA, og hvordan han best kan hjelpe.

«Jeg har aldri opplevd rasisme selv, så jeg har ikke vært sikker på hva jeg skal si, men jeg har forstått at å si ingenting definitivt ikke hjelper. Å høre og lese historiene fra de siste dagene fra folk som har opplevd rasisme har virkelig hjulpet meg med å få en større forståelse for hvor stort problemet er i dag», skriver han.

Han har lagt ved en skjermdump av en kvittering for donasjonen han har bidratt med - 20 000 dollar, tilsvarende nærmere 190 000 norske kroner.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

- Fortsett å fortelle

«Dette problemet går tilbake hundrevis av år, og selv om jeg dessverre ikke tror at det kommer til å forsvinne i den nærmeste framtida, håper jeg virkelig og tror at bevegelsen som foregår i verden akkurat nå, kommer til å føre til en endring», fortsetter 28-åringen.

Han oppfordrer også andre til å donere dersom de har muligheten for det.

«Til alle som har opplevd rasisme, vær snill og fortsett å fortelle historiene deres», ber han.

Blant internasjonale kjendiser som har bidratt med hundretusener av dollar finner vi John Legend (41) og kona Chrissy Teigen (34). De har bidratt med 200 000 dollar for å kausjonere ut demonstranter som blir fengslet.

Artist Halsey (23), som har vært aktiv i demonstrasjonene, har også donert 100 000 dollar til ulike organisasjoner som kjemper for svartes rettigheter.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

LES OGSÅ: Snakker ut: - Ikke stolt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer