Donatella Versace:

Donatella om drapet på broren: - Jeg gråt bak lukkede dører

Da broren ble skutt, måtte søstera ta over. Det ble starten på Donatella Versaces imperium.

LEVENDE LEGENDE: Donatella Versace er kreativ sjef for samtlige av motehusets linjer, en stilling hun tok etter at broren hennes ble drept i Miami på slutten av 1990-tallet. Historien hennes er preget av sorg, rusmisbruk og tøffe avgjørelser. Foto: NTB scanpix
LEVENDE LEGENDE: Donatella Versace er kreativ sjef for samtlige av motehusets linjer, en stilling hun tok etter at broren hennes ble drept i Miami på slutten av 1990-tallet. Historien hennes er preget av sorg, rusmisbruk og tøffe avgjørelser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): «American Crime Story» er en serie som den siste tida har skapt overskrifter over hele verden. Serien tar for seg kjente, amerikanske krim-mysterier, og denne sesongen sentrerer seg rundt drapet på den anerkjente, italienske designeren Gianni Versace.

Designeren ble skutt rett utenfor sitt eget palass i Miami, som i dag er verdenskjent for sitt Versace-preg og prangende interiør.

Palasset står i stil med kolleksjonene det velkjente motehuset slipper hvert år.

Det er søsteren Donatella Versace (62) som har sørget for motehusets suksess og inntog i det 21. århundret.

Hun tok over som sjefdesigner da broren ble skutt og drept i kaldt blod. Veien til suksess har derimot vært alt annet enn enkel, selv om hun praktisk talt arvet selskapet.

Versace-looken

Historien om det platinablonde ikonet fra Reggio Calabria sør i Italia startet i mai 1955. Den gang var håret mørkt, som resten av Versace-familien sitt, men Gianni skal ifølge flere biografier ha bedt søsteren om å farge det blondt allerede da hun var elleve år gammel.

Siden den gang har det knapt vært ettervekst å skimte i hodebunnen til italieneren. Da hun i 2008 ble spurt av The Guardian om hun noen gang kunne tenke seg å forandre sin ikoniske look, fikk journalisten nærmest en hånende latter til svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer