Asap Rocky:

Donald Trump: - Kom hjem, Asap, Asap!

Asap Rocky og de andre tiltalte er løslatt - dommen kunngjøres 14. august.

LØSLATT: Asap Rocky og de tre andre tiltalte ble i dag løslatt fra varetekt. Nå skriver USAs president Donald Trump på Twitter at rapperen kan komme hjem. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Asap Rocky og de tre andre tiltalte ble i dag løslatt fra varetekt. Nå skriver USAs president Donald Trump på Twitter at rapperen kan komme hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre intense dager i Stockholms tingrett er rettssaken mot rapperen Asap Rocky (30), hvis egentlige navn er Rakim Mayers, ved veis ende. Sammen med to andre var han tiltalt for kroppsskade mot en 19 år gammel mann, men hevdet hele veien at de handlet i nødverge.

Under rettssaken kom det også fram at fornærmede krever en erstatning på 139 700 kroner for tort og svie.

Både de tiltalte, den fornærmede, rapperens livvakt og andre vitner har forklart seg i retten, og selv om det lenge så ut til at de ikke skulle komme i mål fredag, er kjennelsen nå klar.

Løslates

De tiltalte ankommer rettssalen, og forsvareren klapper Asap Rocky støttende over ryggen idet han setter seg.

Det blir klart at dommen meddeles den 14. august, og de tiltalte får beskjed av dommeren om at de ikke lenger skal sitte i fengsel. Dermed skal de slippes ut fra og med i dag.

Det ropes og klappes i rommet fra de pårørende. Moren til rapperstjerna gråter høylytt og de tiltalte puster lettet ut. Det utdeles klapp og high fives i rettssalen.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Asap Rocky går mot moren sin og de møtes med glasset imellom seg.

- Jeg kommer ut snart. Film mamma!, sier Asap Rocky.

Rapperstjernas forsvarer forteller at 30-åringen har jobbet med musikken sin mens han satt i fengsel.

På spørsmål om Asap Rocky kommer til å fortsette turneen, svarer rapperstjernas presseansvarlig følgende:

TWITTER: Donald Trump var raskt ute på Twitter etter at Asap Rocky ble løslatt i Stockholm fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
TWITTER: Donald Trump var raskt ute på Twitter etter at Asap Rocky ble løslatt i Stockholm fredag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Om han kommer til å holde konserten i morgen vet jeg ikke, men i hvert fall om ti dager.

- Rakim Meyers er en fri mann, uttaler forsvareren til rapperen.

Det som har skjedd i tingretten i Stockholm har heller ikke gått upåaktet hen hos USAs president, Donald Trump. I et innlegg på Twitter skriver presidenten fredag at rapperen nå har sluppet ut av fengsel - og at han dermed nå kan komme hjem til USA igjen.

«A$AP Rocky sluppet fri fra fengsel og på vei hjem til USA fra Sverige. Det var en Rocky Uke, kom hjem ASAP A$AP!», skriver presidenten på Twitter.

På spørsmål om hva Asap Rocky skal gjøre nå, vil ikke forsvarsadvokat Slobodan Jovicic svare. Han sier heller ikke om Asap Rocky skal forlate landet, ifølge Aftonbladet.

SINT: Asap Rockys mor, Renee Black, håper å få sønnen sin hjem snart. Video: Expressen Vis mer

Trump er fornøyd

Den amerikanske gisseleksperten, Robert C. O'Brien forteller at han akkurat har vært på telefon med president Donald Trump. Gisseleksperten ble sendt fra USA av den amerikanske presidenten for å overvære rettssaken.

- Jeg fortalte ham at våre gutter var på vei hjem nå. Han er veldig fornøyd. Jeg vil takke de svenske myndighetene, og dommeren for å la meg få se rettssaken, sier han.

O'Brien mener det var den riktige beslutningen etter videoene han så, og skryter av dommerne og de ansatte på tinghuset.

- I kveld var en flott kveld for Rocky, og for deres familier. Og jeg synes også at det er en flott kveld for Amerika.

Ba om seks måneders fengsel

Aktor ba om seks måneders fengsel for Asap Rocky i sin sluttprosedyre fredag, og mente at rapperstjerna skal dømmes hardere enn de andre tiltalte. Aktor ønsket at alle de tiltalte skal dømmes for kroppsskade, og hevdet at de ikke handlet i nødverge.

Videre mente aktor at det er blitt utøvd mer vold enn hva loven krever, og omtalte volden som «overdrevent». Aktor mente at det ikke finnes rom for en slik type panikkhandling, og at det derfor ikke foreligger omstendigheter som taler for at de skulle kunne gått fri.

Bistandsadvokaten Magnus Strömberg uttalte i sin sluttprosedyre at det helt klart har forekommet bruk av knust glass eller lignende under voldshendelsen. Han påpekte at Asap Rockys oppførsel har vært eksemplarisk i rettssalen, men at han har store innvendinger når det kommer til troverdigheten. Strömberg argumenterte videre for at saken grenser mot grov kroppsskade.

Magnus Strömberg tok også opp vitnet som ga en annen forklaring enn hun først hadde gitt i politiavhør, og mente at det er noe som har fått henne til å endre sin forklaring.

Deler av denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Hun slet i mange for å forsørge oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer