Runar Søgaard:

Dømt til fengsel

Dømt for skattesnusk.

DØMT: Runar Søgaard er dømt til fengsel for skattesnusk. Vil anke til Høyesterett. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DØMT: Runar Søgaard er dømt til fengsel for skattesnusk. Vil anke til Høyesterett. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eks-kjendispredikanten Runar Søgaard (53) er dømt i en svensk lagmannsrett for brudd på bokføringsloven og grovt skattesvik, skriver Aftonbladet.

Han er dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Han er også ilagt forbud mot å drive næringsvirksomhet. Nå planlegger Søgaard å anke til Høyesterett.

Saken han nå har fått behandlet er en ankesak over et forhold han ble dømt for i tingretten i 2019. Da ble han dømt for skattesvik, noe lagmannsretten nå har skjerpet til grovt skattesvik.

UTE: Runar Søgaard forteller hvorfor han tapte tvekampen med vilje. Vis mer

Nektet straffskyld

Den gang ble han dømt for 20 brudd. Det ble også kjent at Søgaard hadde unnlatt å bokføre inntekter på flere millioner kroner i løpet av tre år - fra 2013 til 2016.

Søgaard har hele veien nektet straffskyld, noe som også var årsaken til at han anket. I stedet har han hevdet at en person utenfor selskapet har vært ansvarlig for den feilaktige bokføringen.

- Jeg har en bra magefølelse og har vært så lettet og glad over at jeg endelig har fått fortelle hva som er fakta og hva som var ekte, sa han til Aftonbladet tidligere denne uken, før dommen falt.

Jaget av svenske myndigheter

De siste årene har eks-kjendispredikantens økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I fjor sommer ble det kjent at 53-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

I september ble det kjent at han ennå ikke hadde kommet seg ut av den økonomiske hengemyren.

HEMMELIGHETSFULL: Lenge har sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, sagt at han har en hemmelighet. Nå røper han endelig hva det er. Video: Expressen Vis mer

Expressen skrev nemlig den gang at 53-åringen fortsatt står i milliongjeld til svenske myndigheter - og gjelden har ikke blitt mindre.

Avisen skrev at eks-predikanten ble jaget av den svenske namsmannen for en registrert gjeld på totalt fem millioner svenske kroner. Deler av gjelden er knyttet til ulike selskaper, mens det svenske skattevesenet også krever nærmere 1,8 millioner av 53-åringen.

Milliongjelden har omfattet alt fra bankkrav til individuell gjeld, til ubetalte bompasseringsavgifter.

Namsfogden skal de siste årene ha søkt om å få tilgang til håndhevbare eiendeler hos tv-profilen, uten hell, og regningen skal i mellomtiden ha vokst seg stadig større, hevdet avisen i fjor.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Plutselig visste hele Sverige hvem jeg var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer