Carl Aksel Jansen:

Dømt til fengsel i to år og fire måneder

Tirsdag kom dommen mot den tidligere realityprofilen.

DØMT: Carl Aksel Jansen er dømt for svindel. Foto: Morten Eik/Se og Hør
DØMT: Carl Aksel Jansen er dømt for svindel. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mai var tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (25) i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke bedragerier, hvitvasking og ruskjøring. Totalt dreide det seg om 33 forhold, som Jansen helt eller delvis erkjente skyld i.

25-åringen er nå dømt for å ha svindlet til seg rundt 4,5 millioner kroner.

Tirsdag blir det kjent at Jansen dømmes til to år og fire måneder betinget fengsel, men slipper å sone dersom han gjennomfører narkotikaprogram med domstolkontroll (ND), opplyser realitydeltakerens forsvarer til Se og Hør.

- Carl Aksel er veldig fornøyd og jeg mener at retten har avsagt en riktig dom, sier Petter Bonde.

Jansen selv ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

NYTT: «Paradise Hotel» har latt vente på seg, men endelig er det klart for ny sesong, og første episode byr på noe som aldri har skjedd på hotellet tidligere. Video: Rød Løper Vis mer

Prøvetid er satt til fire år. Retten understreker at soning ved narkotikaprogram er ilagt under ikke ubetydelig tvil.

«Retten ser det imidlertid slik at en betinget dom i kombinasjon med narkotikaprogram gir klart størst sannsynlighet for at Jansen ikke vil falle tilbake til rusmisbruk og ny kriminalitet», står det i dommen fra Oslo tingrett.

Jansen dømmes også til å betale erstatning til de fornærmede, samt bankene det er tatt ut lån i. Han får sperrefrist på førerkort for alltid.

Aktor Erik T. Hansen mente Jansen kunne kvalifiseres til en slik dom, men la ned påstand om 2 år og fire måneder ubetinget fengselsstraff.

«Jansen skal straffes for 23 tilfeller av grove bedragerier eller medvirkning til grove bedragerier hvor totalt beløp overstiger 4,5 millioner kroner. Videre skal straffutmålingen også ta høyde for 5 tilfeller av grov hvitvasking («selvvasking»), ett tilfelle av uberettiget bruk av motorvogn, to tilfeller av ruspåvirket kjøring samt to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort», heter det i dommen.

Det var VG omtalte dommen først.

COMEBACK: En gammel kjenning sjekker inn på «Paradise Hotel» iført et elefantkostyme. Video: Rød Løper Vis mer

Det er totalt tre menn og tre kvinner fornærmet i saken. En av de fornærmede er en tidligere reality-deltaker som Jansen innledet et forhold til.

To andre menn i 20-årene var også tiltalt i saken. Også disse er dømt, til henholdsvis ett år og fire måneders ubetinget fengsel (fellesdom som omfatter tidligere ilagte straffereaksjoner), og 90 dagers fengsel.

Gjennom syv dager i retten forklarte de tiltalte seg, samt flere fornærmede i saken. Jansen forklarte at forholdene var begått i en periode hvor han slet med tungt rusmisbruk.

25-åringen hevdet både før og under rettssaken at han angret på det han hadde gjort, og beklaget overfor ofrene. Han sa at han var innstilt på å betale erstatning til de fornærmede og gjøre opp for seg.

LES OGSÅ: - Jeg har vært en ordentlig dritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer