Melina Johnsen:

Dømt til fengsel i 90 dager

Realityprofilen får ubetinget fengselsstraff etter ruskjøring og vold.

MÅ I FENGSEL: Melina Johnsen må sone i fengsel i tre måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MÅ I FENGSEL: Melina Johnsen må sone i fengsel i tre måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag møtte reality-profil Melina Johnsen (25) i Oslo tingrett, hvor hun tilsto forholdene hun var siktet for - ruskjøring, kjøring uten førerkort og kroppskrenkelse.

I retten var Johnsen kledd i skotskrutet, gul jakke, over en lyseblå overdel. I Louis Vuitton-veska hadde hun med seg en pose Dundersalt. Med seg i rettssalen hadde hun en venninne.

14.30 samme dag var dommen klar - Johnsen dømmes til 90 dager i fengsel. Hun dømmes også til bot på 45 000 kroner. I tillegg får hun sperrefrist på fire år på førerkort.

- Når kjøringen anses under ett, må den karakteriseres som svært uansvarlig og hensynsløs, sier dommeren under domsavlesningen.

Han forteller at Johnsen på et tidspunkt var oppe i 150 kilometer i timen under ruskjøringen.

- For retten framstår det som heldig at kjøreturen endte uten uhell, fortsetter han.

FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad representerte Melina Johnsen i retten. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad representerte Melina Johnsen i retten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Voldshendelsen kommer inn som et skjerpende moment under den totale straffeutmålingen. Hun får fradrag på to dager for utholdt varetekt. Johnsen har to ukers frist på seg til å anke straffeutmålingen eller akseptere resultatet.

- Hun har tatt betenkningstid og vil benytte seg av den, sier Nakstad til Se og Hør på spørsmål om hvordan hun stiller seg til straffen.

TESTES: Melina Johnsen og Iselin Michelsen er de to første deltakerne i Viafree sin nye serie «Norges smarteste realitydeltaker». Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Syntes straffen var for høy

På forhånd var det varslet at påtalemyndigheten ville be om at 25-åringen skulle sone 100 dager i fengsel. Johnsens forsvarer, Cecilie Nakstad, mente straffen var for høy, og ba om 45 til 60 dager, eksklusiv strafferabatt.

Strafferabatt får man i tilståelsessaker.

Forholdene Johnsen nå er dømt for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natta sparket hun en mann på et gatekjøkken i Oslo.

I retten nektet hun for å ha sparket ham i skrittet, slik hun var siktet for, og mente hun sparket ham i beinet.

Innrømmet kokainbruk

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time senere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av rusmidler.

- Da jeg kjørte den bilen tenkte jeg ikke, jeg tok et dumt valg og lekte kul, om jeg kan si det sånn, sa hun om ruskjøringen.

LIVREDD: Det blir dramatisk når tidligere «Ex on the beach»-deltaker Melina Johnsen må utfordre frykten sin i «71 grader nord kjendis». Vis mer

Hun ble forsøkt stanset av politiet, men kjørte videre. Politiet måtte avbryte forfølgelsen da de mente det ikke var forsvarlig å fortsette. To timer senere fikk politiet kontroll på bilen, realityprofilen og eieren av bilen.

Johnsen innrømmet å ha inntatt flere enheter alkohol, samt kokain.

- Jeg var jo påvirket, jeg var jo det. Jeg handlet i panikk, fortalte hun i retten om da hun ble oppdaget av politiet.

LES OGSÅ: Må punge ut etter nederlag i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer