K-popstjernen Seungri:

Dømt skyldig i sex-skandale

Artisten må sone tre år i fengsel.

MÅ I FENGSEL: Den sør-korenske popstjernen Lee Seung-hyun må sone tre år i fengsel for blant annet å ha stått bak en prostitusjonsring i Seoul. Foto: Kim Hong-Ji / REUTERS / NTB
MÅ I FENGSEL: Den sør-korenske popstjernen Lee Seung-hyun må sone tre år i fengsel for blant annet å ha stått bak en prostitusjonsring i Seoul. Foto: Kim Hong-Ji / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Den sør-koreanske sangeren Lee Seung-hyun (30) er nå kjent skyldig i å være bakmannen i en omfattende sex-skandale i hjemlandet. Det skriver Sky News.

- Sto bak prostitusjonsring

Det var i 2019 at sør-koreansk politi anklaget Seungri, som han populært kalles, for å stå bak en prostitusjonsring i Seouls fasjonable Gangnam-kvarter.

Ifølge politiet har sangeren vært med på å tilby prostituerte til spesielt utenlandske forretningsfolk, noe som er et alvorlig lovbrudd i et land der prostitusjon er helt ulovlig.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

30-åringen måtte som følge av situasjonen trekke seg fra K-popgruppa Big Bang - et band som selvsagt ikke må forveksles med norske BigBang.

Torsdag falt omsider dommen, ifølge Sky News. Og det smalt skikkelig for popstjernen. Sangeren ble nemlig dømt til tre års fengsel for forholdene, skriver nettstedet.

Har tjent millioner av kroner

I tillegg må han punge ut med 1,115 milliarder «won», noe som tilsvarer drøyt 9 millioner norske kroner.

Før Seungri trakk seg fra musikken i 2019 var han én av verdens største K-popstjerner.

Hans tidligere band ble stiftet i 2005, og ifølge Forbes Magazine tjente de i 2016 hele 44 millioner dollar, nesten svimlende 400 millioner kroner.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

I tillegg til at Seung-hyun ble dømt for å stå bak den nevnte prostitusjonsringen, ble han også kjent skyldig i å svindle til seg penger gjennom en nattklubb han eier i Seoul.

Seungri har hele veien stilt seg uforstående til de aller fleste anklager som har vært rettet mot ham.

LES OGSÅ: Avslører grunnen til utroskapsskandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer