BLE UTPRESSET: Marc Gittleman og David Hans Schmidt forsøkte å presse ekteparet Cruise for nærmere sju millioner kroner. Foto: All Over Press
BLE UTPRESSET: Marc Gittleman og David Hans Schmidt forsøkte å presse ekteparet Cruise for nærmere sju millioner kroner. Foto: All Over PressVis mer

Dømt for utpressing

En mann er nå dømt for å ha forsøkt å utpresse ekteparet Cruise.

SEHER.NO: En mann som forsøkte å utpresse superstjernene Tom Cruise og Katie Holmes for nærmere sju millioner kroner er nå dømt til to års prøvetid, melder Azcentral.com.


Marc Lewis Gittleman (34) forsøkte å presse ekteparet Cruise ved hjelp av stjålne bilder fra deres private bryllupsseremoni i Italia i november 2006.


Gittleman, som jobber som datatekniker, ønsket én million dollar, nær sju millioner kroner for bildene, men ble tilslutt arrestert og er nå i dømt prøvetid på to år, samt en bot på i overkant av 16.000 kroner.


Han skal også ha innrømmet skyld i retten og beklaget det hele ovenfor dommeren.


- Jeg har bragt skam på meg selv og min familie. Jeg kommer til å jobbe resten av livet for å gjøre det godt igjen, uttalte han.


Ifølge Gittlemans advokat, Richard Hirsch, skal Gittleman aldri før ha begått en alvorlig kriminell handling og mottar nå behandling for depresjon.


Distriktsdommer George King og advokatene fra begge parter skal ha bestemt at det ikke var nødvendig med fengselsstraff og Gittleman skal også ha skrevet et brev der han unnskyldte seg til Cruises advokat.


Rettsdokumenter viser at Gittleman fikk tak i tusenvis av bilder fra en skadet hard drive som ble bragt til hans arbeidsplass av en fotograf.


Han skal deretter ha kontaktet David Hans Schmidt (47), som var kjent for å selge nakenbilder og sexfilmer av kjendiser, som så skal ha sendt Cruise en mail der han krevde penger for å holde bildene private.


Cruises representativer kontaktet dermed myndighetene, som satte igang en aksjon for å få tatt Gittleman og Schmidt.


Schmidt, som innrømmet å ha sendt utpressende meldinger til Cruise, begikk selvmord i september.


LES OGSÅ: - Cruise saksøker forfatter