Pablo Lyle:

Dømt for drap

Risikerer opp til 15 års fengsel.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den mexicanske skuespilleren Pablo Lyle (35) ble tirsdag dømt for drapet på 63-år gamle Jucan Ricardo Hernandez, melder NBC Miami.

Nå risikerer Lyle å få opp til 15 år i fengsel.

Det var i 2019 at det oppsto en krangel mellom de to partene i et veikryss. Videoopptak av hendelsen viser Lyle gå ut av bilen sin for å slå Hernandez i ansiktet.

Det skulle vise seg å være et dødelig slag.

Lyles forsvarsadvokater argumenterte for at det var Hernandez som startet hendelsen da han gikk ut av bilden og «hamret» på Lyles bilvindu. Advokatene mente derfor at skuespilleren bare prøvde å beskytte seg selv og sin familie fra det de så på som en trussel fra Hernandez.

Aktor mente imidlertid at Hernandez hadde gått tilbake til bilen sin før slaget inntraff, samt at tre personer vitnet om at de så den 63 år gamle mannen sitte i bilen sin med hendene opp.

- To liv ble ødelagt av sinne på veien, noe vi ser altfor ofte i våre gåter og i gater over hele landet, sa statsadvokat Katherine Fernandez Rundle i en uttalelse.

Retten brukte fire timer på å komme frem til en avgjørelse. Ifølge NBC Miami skal ikke skuespilleren ha vist følelser i det han ble dømt for drap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.