Alex og Alan Stokes:

Dømt etter «bankran»

De 24 år gamle TikTok-tvillingene risikerte lange fengselsstraffer.

FARLIG: De to Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer
Publisert

Det er ikke alt innhold på YouTube og TikTok som er like uskyldig, og det er ikke alt som er like morsomt å tulle med. Det har spesielt tvillingene Alan og Alex Stokes (24) fått erfare de siste årene.

Et YouTube-stunt de gjennomførte i oktober 2019 fikk nemlig alvorlige konsekvenser, og tvillingene, også kjent som «Stokes Twins», endte med å risikere lange fengselsstraffer.

- Gi oss 100 000 likes, for vi risikerer bokstavelig talt livene våre for denne videoen, sa 24-åringene i videostuntet, før de dro på seg finlandshetter og utførte et «bankran».

  • Se video i topp for å se hvordan «ranet» utspilte seg.

Det førte til at tvillingene ble siktet av politiet i Orange County, California, for flere forhold. Nå har tvillingene møtt i retten, og erklært seg skyldige.

VEKKER OPPSIKT: Den italienske modellen Luca Marchesi vekker oppsikt med kjevetrening på TikTok. Det får folk til å reagere. Vis mer

Ble straffet

YouTube-stjernene har 6,6 millioner abonnenter på kanalen. På Instagram har Alan og Alex henholdsvis 6 og 4,5 millioner følgere, og elleville stunts og pranks har belønnet dem med hele 30 millioner følgere på TikTok.

Man kan derfor trygt si at «bankranet» fikk massiv oppmerksomhet. Denne uken møtte tvillingen i retten, der 24-åringene erklært seg skyldig, blant annet for å skape en falsk nødsituasjon, samt frihetsberøvelse.

Ifølge statsadvokaten i Orange County risikerte de populære brødrene hver for seg en maksimumsstraff på fem år i fengsel hvis de ble dømt på alle punkter.

«At de erklærte seg skyldig var i bytte mot at en dommer reduserte anklagen om frihetsberøvelse til en forseelse», heter det i en pressemelding.

Det førte til at begge brødre slipper fengsel, men må gjennomføre 160 timers samfunnstjeneste. De ble også dømt til ett års prøvetid, samt å betale erstatning. I tillegg ble de beordret til å holde seg unna Universitetet i Irvine, der et av stuntene fant sted, samt å ikke lage videoer som etterlikner kriminell oppførsel.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Lurte Uber-sjåfør

Det var som nevnt i oktober i 2019 at tvillingene filmet det som skulle forestille et bankran, i en video som fikk tittelen «Bankran-spøk (gikk feil)». Videoen passerte ifølge People over en million avspillinger, men er nå fjernet.

24-åringene dro på seg sorte finlandshetter, bestilte en Uber og latet som de var bankranere. På et tidspunkt satte de seg inn i Uberen, men ble bedt om å forlate bilen av sjåføren.

En forbipasserende fikk med seg de to maskekledde mennene i bilen, og trodde de forsøkte å tvinge sjåføren til å kjøre. Politiet kom til stedet og rettet et våpen mot den uskyldige sjåføren. Han ble løslatt etter at politiet slo fast at han ikke var involvert.

- De trodde han var fluktbil-sjåføren vår, så de hadde sånn 15 våpen. Han bare - «jeg er ikke engang en del av dette». Ja, stakkars fyr, sa en av brødrene i videoen som ble publisert noen dager senere.

Gjentok stuntet

Allerede fire timer etter at Stokes-brødrene fikk tilsnakk av politiet for det første falske bankranet, gjentok de spøken på Universitet i Irvine. Politiet mottok igjen nødsamtaler fra vitner om at en bank var blitt ranet.

Denne gangen hadde de fått nok.

PARODI: På den siste TikTok videoen til Kourtney dukker plutselig datteren hennes Penelope opp og parodierer moren fra scene i «Keeping up with the Kardashian». Video: Se og Hør/Dagbladet Vis mer

- Dette var ikke spøker. Dette er kriminalitet som kunne ha resultert i at noen ble alvorlig skadet eller til og med drept. Politibetjenter har sverget for å forsvare offentligheten, og når noen ringer 911 for å rapportere et aktivt bankran kommer de til å handle for å beskytte liv, sa statsadvokat i Orange County, Todd Spitzer, i en pressemelding.

- Istedet fant de et slags skrudd forsøk på å skaffe seg mer popularitet på internett ved å unødvendig sette personer fra befolkningen og politibetjenter i fare, sa han videre.

LES OGSÅ: Dette er TikToks største stjerner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer