ANNULLERT: Dommeren i saken mot Bill Cosby har kommet fram til at saken skal annulleres, etter at juryen i flere dager har forsøkt å komme til enighet - uten å lykkes. Foto: NTB scanpix
ANNULLERT: Dommeren i saken mot Bill Cosby har kommet fram til at saken skal annulleres, etter at juryen i flere dager har forsøkt å komme til enighet - uten å lykkes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bill Cosby-rettssaken:

Dommeren annullerer saken mot Bill Cosby

Juryen kom ikke til enighet i Cosby-saken.

Etter en to uker lang rettssak har ikke juryen klart å komme til enighet i overgrepssaken mot tv-komikeren Bill Cosby (79). Det melder Buzzfeed og nyhetsbyrået AP.

Etter over 50 timer med diskusjoner, over en periode på seks dager, kom ikke den utnevnte juryen til enighet om noen kjennelse i saken.

Annullert

Juryen bestod av fem kvinner og sju menn. De kom fram til at situasjonen er «håpløs og ikke kan løses med videre diskusjoner i framtida». De informerte dommeren om at de ikke klarte å bli enige allerede på torsdag.

Cosby stod tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andrea Constand i 2004, og risikerte 30 år i fengsel og bøter dersom han hadde blitt dømt.

Siden juryen ikke har kommet til enighet, har dommer i saken valgt å annullere den.

Det var Cosbys advokat Brian McMonagle som søkte om en annullering, noe han fikk innvilget.

Lørdag ettermiddag ble det klart at påtalemyndigheten kommer til å prøve saken på nytt, med en ny jury, ifølge CNN.

Det var statsadvokat Kevin R. Steeles oppgave å bestemme om saken skulle prøves i retten igjen.

Fikk høre vitneutsagn igjen

Blant forespørslene juryen har kommet med den siste uka, var et ønske om å få lest opp den delen av Cosbys vitnesbyrd der han omtaler piller som «vennene sine». Juryen ønsket å få med seg hele konteksten, ifølge CNN.

Bill Cosby har forklart at han ga piller til Andrea Constand den kvelden i 2004, da han angivelig utsatte henne for et seksuelt overgrep.

Pillene var av typen Benadryl og kjøpt reseptfritt over disk, ifølge Cosby. Han skal også ha omtalt pillene som noe annet: «Jeg har tre venner til deg som vil få deg til å slappe av» sa han til Constand, ifølge sitt eget vitnesbyrd.

Constand anmeldte hendelsen til politiet i 2005, et år etter at det angivelige overgrepet fant sted. Statsadvokaten avviste saken den gang, på grunn av utilstrekkelige bevis.

Juryen ba også om å få lest opp deler av Constands redegjørelse og vitneutsagn på nytt, samt flere deler av Cosbys vitnesbyrd.

I tillegg har de blant annet fått lest opp vitneutsagnet til etterforsker Richard Schaffer. Han ledet etterforskninga som ble innledet etter at Constand anklaget Cosby for å ha dopet henne ned og forgrepet seg på henne for 13 år siden.

LES OGSÅ: - Kim tvinger Kanye til å få flere barn