<strong>TAKKNEMLIG FOR DEN TØFFE OPPVEKSTEN:</strong> Country-stjernen Dolly Parton er sikkert blitt mer jordnær av å ha vokst opp i fattigdom. Her er hun fotografert i Los Angeles i august, i forbindelse med den kommende TV-filmen «Dolly Parton´s Coat of Many Colours».  Foto: Rex Features
TAKKNEMLIG FOR DEN TØFFE OPPVEKSTEN: Country-stjernen Dolly Parton er sikkert blitt mer jordnær av å ha vokst opp i fattigdom. Her er hun fotografert i Los Angeles i august, i forbindelse med den kommende TV-filmen «Dolly Parton´s Coat of Many Colours». Foto: Rex Features Vis mer

Dolly Parton vokste opp i ekstrem fattigdom

- Barndommen min gjorde meg til den jeg er i dag.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Country-stjernen Dolly Parton (69) har en fantastisk karriere å se tilbake på.

Hun har blitt nominert hele 46 ganger til Grammy Awards og vunnet prisen åtte ganger.

I tillegg har hun mottatt ti Country Music Awards, syv Country Music Awards, tre American Music Awards, og er en av kun syv kvinnelige artister som har stukket av med tittelen «Årets artist» fra Country Music Association.

Men selv om karrieren har gjort «Jolene»-stjernen styrtrik, så har ikke Dolly Parton alltid levd i overflod.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PÅ SCENEN:</strong> Dolly elsker å opptre og spilte inn sin første singel allerede som 13-åring.  Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Dolly elsker å opptre og spilte inn sin første singel allerede som 13-åring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den folkekjære artisten vokste opp med 11 søsken i Sevier County i Tennessee, i svært trange kår. Faren hennes betalte legen som hjalp til med Dollys fødsel, med en pose havregryn, ifølge Saving Cournty Music.

Familien bodde i en enkel hytte med kun ett rom like utenfor Great Smokey Mountans.

Musikk var en viktig del av livet hennes helt fra starten, og Dollys bestefar var prest i en pinsemeninghet, så mange av hennes første opptredener skjedde i kirken.

I sangfuglens tidligste låter som «Coat of Many Colors» og «In the Good Old Days (When Times Were Bad)» synger hun om fattigdommen hun opplevde som barn.

Livet hennes blir film

I dag er Dolly Parton, som har lagt seg under kniven en rekke ganger, blitt en legende som har alt hun kan ønske seg, men nå takker artisten for oppveksten i fattigslige kår.

- Barndommen min gjorde meg til den jeg er i dag. Jeg ville ikke byttet bort noe som helst med det å vokse opp i Great Smokey Mountains, forteller hun til Entertainment Tonight.

- Jeg har aldri skammet meg over familien min, uansett hvor fattige og skitne vi var. Jeg har alltid elsket å komme der jeg kommer fra og å ha de foreldrene jeg hadde.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>LILLE OG STORE DOLLY:</strong> Her sammen med den unge skuespilleren Alyvia Lind som skal spille Parton i den kommende filmen basert på artistens liv. Foto: NTB Scanpix
LILLE OG STORE DOLLY: Her sammen med den unge skuespilleren Alyvia Lind som skal spille Parton i den kommende filmen basert på artistens liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den kommende TV-filmen «Coat of Many Colors», oppkalt etter Partons favorittsang, fortelles en historie som er inspirert av sangerens tøffe barndomsår.

- Den har den spirituelle basen; Familien, kjærligheten i familien, det enkle livet og følelsen av å være en del av naturen, sier hun til nettstedet.

Åtte år gamle Alyvia Alyn Lind ble håndplukket av Parton til å spille henne som barn i filmen.

- Den store Dolly Parton og den lille Dolly Parton er veldig like, for begge to er livlige og modige, men veldig søte, hevder unge Lind.

I 1966 giftet Country-stjernen seg med Carl Thomas Dean (72), og neste år feirer de 50 årsbryllupsdag.

Ekteparet, som er glad for at de aldri fikk barn, er fremdeles like forelsket i dag.

LES OGSÅ: Dolly Parton er sikker på hun dør på scenen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer