ULYKKE: Børre Olsen ble utsatt for en påkjørsel da han skulle forlate en taxi utenfor sin egen leilighet. Her er han sammen med «Skal vi danse»-proffen Nadya Khamitskaya ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum
ULYKKE: Børre Olsen ble utsatt for en påkjørsel da han skulle forlate en taxi utenfor sin egen leilighet. Her er han sammen med «Skal vi danse»-proffen Nadya Khamitskaya ved en tidligere anledning. Foto: Andreas FadumVis mer

Børre Olsen:

Dødssyke Børre Olsen alvorlig skadet etter taxi-påkjørsel

Nå har den kjente smykkedesigneren anmeldt forholdet.

(Se og Hør): Børre Olsen (53) har i årevis laget smykker som titt og ofte får kjendisene til å glitre. Hans design er elsket og brukt av personer som Aqua-Lene, Rihanna og Lady Gaga, Linni Meister, Gunhild Stordalen og Steven Tyler - for å nevne noen.

I april ble det kjent at den profilerte smykkedesigneren var blitt rammet av uhelbredelig hjernekreft - en diagnose han fikk av legene i begynnelsen av januar.

DESIGN-STJERNE: Smykkene til Børre Olsen blir brukt av flere store stjerner. 
Her er han avbildet med Linni Meister (31) og Carina Dahl (32). Foto: Se og Hør
DESIGN-STJERNE: Smykkene til Børre Olsen blir brukt av flere store stjerner. 
Her er han avbildet med Linni Meister (31) og Carina Dahl (32). Foto: Se og Hør Vis mer

For litt over tre uker siden var Olsen på vei hjem fra en legesjekk i Oslo, da det oppsto en svært dramatisk situasjon.

53-åringen skulle forlate taxien utenfor sin egen leilighet, da han falt, og havnet under bilen.

- Sjåføren begynte å kjøre da jeg var på vei ut. Jeg smalt hodet i fortauskanten, i tillegg til at hofta ble knust mot asfalten. Da han rygget, kjørte han også over det ene beinet mitt, hevder Olsen og fortsetter:

- Jeg brakk hofta i tillegg til åtte ribbein.

I store smerter

Han forklarer at ambulanse og politi raskt var på stedet. Selv ble 53-åringen fraktet til sykehus, hvor han måtte gjennom en omfattende hofteoperasjon.

- Det var ikke noe særlig hyggelig. Når man opererer hofta, er det lysken det går verst utover. Det gjør veldig vondt, sier Olsen, fra Diakonhjemmet Sykehus i Oslo.

OPERERT: Børre Olsen ble påført store skader som følge av påkjørselen. Foto: Privat
OPERERT: Børre Olsen ble påført store skader som følge av påkjørselen. Foto: Privat Vis mer

Olsen har varslet at ulykken vil få juridisk etterspill. 53-åringens advokat Sol Elden forteller til Se og Hør at saken er tatt videre.

- På vegne av Børre Olsen er det inngitt anmeldelse til Oslo politidistrikt i forbindelse med at han ble utsatt for en påkjørsel 10. oktober. Akkurat nå avventer vi tilbakemelding fra politiet, sier hun.

- Tøffe perioder

At kreftsykdommen har vært en voldsom påkjenning for kroppen, legger ikke den anerkjente smykkedesigneren skjul på.

Den foreløpige siste oppsatte behandlingen han kommer til å motta blir 22. november.

Selv mener 53-åringen det er utrolig leit å måtte tilbringe mer tid på sykehuset, enn det han i utgangspunktet hadde behov for.

- Akkurat som jeg ikke hadde nok fra før av ... Det er tøffe perioder. Veldig tøffe perioder. Spesielt akkurat nå, sier han.

- Ble midlertidig lam

Det nye året hadde så vidt startet da Olsen innså at noe var alvorlig galt. 2. januar ble 53-åringen diagnostisert med hjernekreft av den mest aggressive sorten.

- Jeg ble midlertidig lam fra halsen og ned. Jeg dro til legen, og samme dag fant de ut at jeg lider av hjernekreft. Nå har jeg fått tilbake følelsen på halve siden av kroppen, men den andre halvparten er litt mer vanskelig mot meg. Jeg har blant annet litt utfordringer med å gå, sa han til Dagbladet i april.

- Jeg har fått hjernekreft. Den har nådd kategori fire, og den blir aldri borte, fortalte han.

Se og Hør har så langt ikke lykkes å få tak i taxisjåføren for en kommentar.