Öde Spildo Nerdrum:

Dødssyk: - Kunne endt opp som grønnsak

«Farmen»-Öde fikk en tøff start på livet.

TØFF START: Öde Spildo Nerdrum ble smittet av RS-viruset da han bare var noen uker gammel. Det kunne endt fatalt. Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2

TØFF START: Öde Spildo Nerdrum ble smittet av RS-viruset da han bare var noen uker gammel. Det kunne endt fatalt. Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2

Vis mer
Publisert

Med sitt rufsete hår, riksmålstale og en væremåte og livsstil som mer eller mindre hører 1800-tallet til, har Öde Spildo Nerdrum (25) tatt «Farmen kjendis» med storm.

25-åringen har allerede rukket å lire av seg noen kontroversielle uttalelser til meddeltakernes store sjokk.

Nerdrum, som er sønnen til kunstmaler Odd Nerdrum (76), tilbringer vanligvis hverdagen på familiegården i Stavern, der han arbeider med malerier i et lukket miljø.

Dagene med malerier og pensler er muligens mer rolige og bedagelige enn for 25 år siden.

Begynnelsen på livet for kunstnerspiren var nemlig av det mer dramatiske slaget.

Var dødssyk

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller kunstnersønnen om de første ukene i hans liv for snart 26 år siden.

Nerdrum fikk kjenne RS-viruset på kroppen, et virus som ofte rammer spedbarn og små barn. I alvorlige tilfeller angriper det lungene, ifølge FHI. Han fikk ikke puste, og var blek og stille. På vei til sykehuset sluttet han å puste, og ble lagt i respirator.

Foreldrene forberedte seg på det verste.

- Mor og far ble fortalt at om jeg overlevde ville jeg mest sannsynlig ende opp som grønnsak. Ifølge min far hadde jeg hudfarge som et stearinlys, forteller Nerdrum til magasinet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer