I vår måtte den britiske kongefamilien ta sitt siste farvel med prins Philip, som gikk bort som følge av alderdom 9. april, 99 år gammel.

Dukket ikke opp
Bildet av den sørgende enken dronning Elizabeth (95), som satt alene under bisettelsen i St. Georges kapell, rørte en hel verden i dagene etter. På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.
Nå avslører imidlertid The Guardian, som har fått tilgang til dokumenter, detaljene for dronning Elizabeth IIs bisettelse, og hva som skjer øyeblikkelig etter at dronningens bortgang blir annonsert.
Forbyr retweets
Ifølge nettstedet inneholder de nye opplysningene - som har fått kodenavn «Operation London Bridge» - en detaljert beskrivelse av dronningens begravelse og myndighetens uro over manglende ressurser i forbindelse med utførelsen av dette.

Det er heller ikke tvil om at sosiale medier spiller en viktig rolle i dronningens dødsbudskap, og den britiske kongefamilien vil i den anledning endre kongehusets nettside til en svart skjerm med en kort uttalelse som bekrefter bortgangen.
Alle sosiale media-plattformer for de britiske myndigheter vil også fronte en svart banner, og alt av innhold som ikke haster blir ikke publisert, ifølge dokumentene The Guardian har fått tilgang til.

- Hjerteskjærende
Alle retweets på nettsiden Twitter vil også angivelig bli forbudt med mindre dette blir godkjent av myndighetenes kommunikasjonsleder.
The Guardian skriver at statsministeren vil bli informert om at «London Bridge er nede» samtidig som dødsfallet blir annonsert via en «nyhetsflash» hos PA Media.
Nasjonale bekymringer
Dokumentene viser at dronningens kiste blir ført fra Buckingham Palace til Palace of Westminster via en prosesjon. Her vil den forbli på en plattform som åpnes for offentligheten 23 timer i døgnet i tre dager.
Begravelsen finner sted 10 dager etter dronningens dødsfall og vil bli ansett som en «dag for nasjonal sorg». Internt vil dagen bli referert til som «D-dagen».

Slik er hun helt privat
Videre omtaler dokumentene bekymringer for bemanning og ressurser på den viktige dagen, deriblant er utenrikskontoret bevisst på den store mengden turister som vil ankomme landet for å sørge dronningens bortgang.
Det britiske innenriksdepartementet er også bekymret over potensielle terrorvarslinger, og samferdselsdepartementet står i fare for en overbefolket hovedstad som følge av dødsbudskapet.
LES OGSÅ: Avslører vond detalj