Dronning Elizabeth II

Dødsopplysninger overrasker

Hemmelige dokumenter avslører nye opplysninger.

BEGRAVELSE: Nye opplysninger beskriver detaljer for dronningens bisettelse. Foto: Yui Mok/ Pa Photo/ NTB
BEGRAVELSE: Nye opplysninger beskriver detaljer for dronningens bisettelse. Foto: Yui Mok/ Pa Photo/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår måtte den britiske kongefamilien ta sitt siste farvel med prins Philip, som gikk bort som følge av alderdom 9. april, 99 år gammel.

Bildet av den sørgende enken dronning Elizabeth (95), som satt alene under bisettelsen i St. Georges kapell, rørte en hel verden i dagene etter. På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

Nå avslører imidlertid The Guardian, som har fått tilgang til dokumenter, detaljene for dronning Elizabeth IIs bisettelse, og hva som skjer øyeblikkelig etter at dronningens bortgang blir annonsert.

Forbyr retweets

Ifølge nettstedet inneholder de nye opplysningene - som har fått kodenavn «Operation London Bridge» - en detaljert beskrivelse av dronningens begravelse og myndighetens uro over manglende ressurser i forbindelse med utførelsen av dette.

Det er heller ikke tvil om at sosiale medier spiller en viktig rolle i dronningens dødsbudskap, og den britiske kongefamilien vil i den anledning endre kongehusets nettside til en svart skjerm med en kort uttalelse som bekrefter bortgangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.