Dronning Elizabeth II

Dødsopplysninger overrasker

Hemmelige dokumenter avslører nye opplysninger.

BEGRAVELSE: Nye opplysninger beskriver detaljer for dronningens bisettelse. Foto: Yui Mok/ Pa Photo/ NTB
BEGRAVELSE: Nye opplysninger beskriver detaljer for dronningens bisettelse. Foto: Yui Mok/ Pa Photo/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår måtte den britiske kongefamilien ta sitt siste farvel med prins Philip, som gikk bort som følge av alderdom 9. april, 99 år gammel.

Bildet av den sørgende enken dronning Elizabeth (95), som satt alene under bisettelsen i St. Georges kapell, rørte en hel verden i dagene etter. På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

Nå avslører imidlertid The Guardian, som har fått tilgang til dokumenter, detaljene for dronning Elizabeth IIs bisettelse, og hva som skjer øyeblikkelig etter at dronningens bortgang blir annonsert.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Forbyr retweets

Ifølge nettstedet inneholder de nye opplysningene - som har fått kodenavn «Operation London Bridge» - en detaljert beskrivelse av dronningens begravelse og myndighetens uro over manglende ressurser i forbindelse med utførelsen av dette.

ENKE: Dronning Elizabeth II i begravelsen til sin avdøde ektemann Prince Philip. Paret var gift i 73 år. Foto: Jonathan Brady / POOL / AFP / NTB
ENKE: Dronning Elizabeth II i begravelsen til sin avdøde ektemann Prince Philip. Paret var gift i 73 år. Foto: Jonathan Brady / POOL / AFP / NTB Vis mer

Det er heller ikke tvil om at sosiale medier spiller en viktig rolle i dronningens dødsbudskap, og den britiske kongefamilien vil i den anledning endre kongehusets nettside til en svart skjerm med en kort uttalelse som bekrefter bortgangen.

Alle sosiale media-plattformer for de britiske myndigheter vil også fronte en svart banner, og alt av innhold som ikke haster blir ikke publisert, ifølge dokumentene The Guardian har fått tilgang til.

Alle retweets på nettsiden Twitter vil også angivelig bli forbudt med mindre dette blir godkjent av myndighetenes kommunikasjonsleder.

The Guardian skriver at statsministeren vil bli informert om at «London Bridge er nede» samtidig som dødsfallet blir annonsert via en «nyhetsflash» hos PA Media.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Nasjonale bekymringer

Dokumentene viser at dronningens kiste blir ført fra Buckingham Palace til Palace of Westminster via en prosesjon. Her vil den forbli på en plattform som åpnes for offentligheten 23 timer i døgnet i tre dager.

Begravelsen finner sted 10 dager etter dronningens dødsfall og vil bli ansett som en «dag for nasjonal sorg». Internt vil dagen bli referert til som «D-dagen».

Videre omtaler dokumentene bekymringer for bemanning og ressurser på den viktige dagen, deriblant er utenrikskontoret bevisst på den store mengden turister som vil ankomme landet for å sørge dronningens bortgang.

Det britiske innenriksdepartementet er også bekymret over potensielle terrorvarslinger, og samferdselsdepartementet står i fare for en overbefolket hovedstad som følge av dødsbudskapet.

LES OGSÅ: Avslører vond detalj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer