Natalie Wood:

Dødsfallet sjokkerte Hollywood - 38 år senere er det fortsatt mystisk

I 38 år har politiet og familien ment det var noe muffens med Natalie Woods brå død.

DØDE: Natalie Wood og Robert Wagner var gift i flere omganger. I 1981 døde førstnevnte på mystisk vis. Foto. NTB Scanpix
DØDE: Natalie Wood og Robert Wagner var gift i flere omganger. I 1981 døde førstnevnte på mystisk vis. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Filmstjernen Natalie Wood og «Par i hjerter»-stjernen Robert Wagner (89) var et superpar i Hollywood. Paret var stormforelsket da de giftet seg i 1957, men skilsmissen kom bare fire år senere.

Så skjedde det som ellers bare skjer på film: Paret giftet seg igjen! Bryllupet sto i 1972, men ni år senere døde Wood på mystisk vis.

Ny etterforskning

Dødsfallet har fylt spaltemeter i aviser og timevis med TV-programmer i de 38 årene som er gått siden den dramatiske natten. Fremdeles er det uklart hva som egentlig skjedde, og om enkemannen Wagner er så uskyldig som han alltid har hevdet.

I nyere tid har et nytt, viktig vitne tatt bladet fra munnen. Opplysningene har fått Los Angeles County Sheriff til å uttale at Wagner er «av interesse for etterforskningen» i forbindelse med dødsfallet.

FORFØLGES: Det er over 37 år siden skuespillerkona Natalie Wood druknet. Siden har Robert Wagner hatt skyldspørsmålet hengende over seg. Foto: NTB Scanpix
FORFØLGES: Det er over 37 år siden skuespillerkona Natalie Wood druknet. Siden har Robert Wagner hatt skyldspørsmålet hengende over seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natalie døde av drukning, 43 år gammel. Politiet henla saken som en ulykke. Men opp gjennom årene har både politi og familie mistenkt at ikke hele sannheten er kommet på bordet.

Filmstjernens søster, Lana Wood (73), er krystallklar i sine beskyldninger.

– Jeg er overbevist om at Robert drepte henne. Det er et klassisk sjalusidrama, og hun hadde ikke en sjanse, har Lana Wood uttalt i podkasten «Fatal Voyage: The Mysterious Death of Natalie Wood».

SJALUSI: Christopher Walken og Natalie Wood spilte sammen i filmen «Brainstorm» – og Wagner skal ha beskyldt Walken for å legge an på kona hans. Foto: NTB Scanpix
SJALUSI: Christopher Walken og Natalie Wood spilte sammen i filmen «Brainstorm» – og Wagner skal ha beskyldt Walken for å legge an på kona hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iført nattkjole

Det var etter en voldsom krangel på parets yacht at den berømte skuespilleren ble funnet druknet like ved.

Natalie Wood, som ville fylt 80 år i fjor, var uten sko, kun iført nattkjole og en rød jakke. Den natten hadde det kun vært fire personer om bord på båten: Natalie, ektemannen Robert, filmstjernen Christopher Walken (75) og kapteinen Dennis Davern.

SPEKULERER IKKE: Christopher Walken hadde sovnet da Natalie druknet. Foto: NTB Scanpix
SPEKULERER IKKE: Christopher Walken hadde sovnet da Natalie druknet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjalusi

Etter en lang dag med alkohol og rus, hadde det rådet en amper stemning om bord da det ble kveld. Situasjonen toppet seg da Wagner anklaget Christopher Walken for å legge an på kona hans. Det førte til at Walken trakk seg tilbake til lugaren sin, alene.

Krangelen mellom ekteparet ble stadig heftigere og mer høylytt, og kapteinen skal ha vært oppriktig bekymret for hvordan det skulle ende.

Instruerte vitnet

Et nytt vitnemål fra kapteinen har nå vekket etterforskningen til live igjen.

For åpent kamera hos Dr. Phil beskrev nemlig kaptein Davern hvordan han gikk opp på dekk da krangelen plutselig stilnet. Der sto Wagner, og fortalte at kona var borte.

Kapteinen ville tilkalle hjelp, men skal ha blitt hindret av skuespilleren. Senere skal Wagner ha instruert kapteinen i detalj om hva han skulle si når han forklarte seg for politiet – ifølge kapteinens ferske TV-intervju.

ROMANTISK: Natalie og Robert giftet seg i 1957, skilte seg fire år senere – og ble gift igjen i 1972. Her fra det første bryllupet deres. Foto: NTB Scanpix
ROMANTISK: Natalie og Robert giftet seg i 1957, skilte seg fire år senere – og ble gift igjen i 1972. Her fra det første bryllupet deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Usannsynlig

Natalie Wood var kjent for sin voldsomme vannskrekk. Wagner har påstått at hun trolig har forsøkt å stikke av alene i en jolle midt på natten, men hans vitnemål har blitt møtt med stor skepsis.

Kapteinen på yachten har blitt sikker i sin sak i årenes løp.

– Jeg tror virkelig at han drepte Natalie. Til å begynne med ville jeg så fryktelig gjerne tro på at han var uskyldig, sier han.

Christopher Walken – som er kjent fra filmer som «Hjortejegeren» og TV-serien «Boardwalk Empire» – fordeler derimot ikke skyld.

– Jeg aner ikke hva som skjedde. Hun gled og falt i vannet. Jeg sov. Det var en grusom hendelse, sa han til magasinet People i 1986.

Siden har han forholdt seg taus i sakens anledning.

PÅ FILMSETTET: Her er Natalie Wood og Christopher Walken i 1981, samme år som hun døde. Foto: NTB Scanpix
PÅ FILMSETTET: Her er Natalie Wood og Christopher Walken i 1981, samme år som hun døde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil ha sannheten

Etterforskningen av den mystiske saken ble gjenopptatt i 2011, men Wagner har ikke ønske å kaste nytt lys over hendelsesforløpet, selv om det stadig kommer nye opplysninger.

– Vi skulle gjerne hatt en ny prat med Robert Wagner, og vi vil at han forteller sannheten, sier drapsetterforskeren Ralph Hernandez, som jobber for Los Angeles County Sheriff, til Fox News.

Men den aldrende skuespilleren nekter å svare på nye spørsmål fra både politi og presse. – Natalie havnet i vannet på en eller annen måte, men trolig ikke på egenhånd, uttalte sheriffen i Los Angeles i 2018. Hvis ikke politiet klarer å få ham til å samarbeide, kommer 88-åringen trolig til å ta med seg eventuelle svar i graven.

LES OGSÅ: Bekrefter forholdet med rørerende hyllest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer