Kim Cattrall:

- Dødsfallet har lært meg å sette pris på familien

Åpenhjertig Cattrall om brorens brå død.

MISTET BROREN: Den berømte «Sex and the City»-skuespilleren Kim Cattrall mistet broren Christopher etter en forsvinning i starten av februar 2018. Nå snakker hun ut om tapet av lillebroren. Foto: NTB Scanpix
MISTET BROREN: Den berømte «Sex and the City»-skuespilleren Kim Cattrall mistet broren Christopher etter en forsvinning i starten av februar 2018. Nå snakker hun ut om tapet av lillebroren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I februar 2018 gikk «Sex and the City»-skuespilleren Kim Cattrall (62) ut i et innlegg på Instagram hvor hun etterlyste sin yngre bror Christopher - som hadde forsvunnet på mystisk vis og vært borte i flere dager.

- Dette er ikke typisk Chris. Hjelp oss å få ham trygt hjem, skrev 62-åringen i innlegget og tryglet desperat etter hjelp.

Få timer etter at utlysningen ble lagt ut, ble det klart at den berømte skuespillerens bror hadde gått bort på tragisk vis - bare 55 år gammel.

Siden den gang har 62-åringen flere ganger uttalt seg om dødsfallet - og blant annet gått hardt ut mot «Sex and The City»-kollegaen Sarah Jessica Parker (54) som hun regelrett mente utnyttet den tragiske situasjonen familien var i - utelukkende for å fremme seg selv som et godt menneske.

I et nylig intervju med TV-kanalen Fox News, gjengitt av nettstedet Contactmusic, forteller Cattrall nå at tapet av broren har lært henne å nyte ting hun driver med og sette pris på menneskene hun har rundt seg.

SNAKKER UT: I et nytt intervju snakker Kim Cattrall nå ut om hvordan sorgen etter lillebroren har påvirket livet hennes. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: I et nytt intervju snakker Kim Cattrall nå ut om hvordan sorgen etter lillebroren har påvirket livet hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tiden er dyrebar

- Jeg tror at dødsfallet er det jeg har lært mest av. Jeg har mistet to familiemedlemmer og jeg tror det lærer meg å nyte og sette pris på vennene mine, virket mitt og familien, selv om jeg ikke er der helt ennå, sier den kjente skuespilleren i intervjuet.

Videre sier Cattrall at hun etter brorens dødsfall har endret tankesettet sitt - for eksempel i situasjoner hvor hun sier «ha det» til mennesker hun ikke kommer til å se på en stund.

- Nå er tanken at jeg kanskje ikke ser dem igjen, eller i hvert fall ikke på noen måneder, men jeg vil holde på de relasjonene. Jeg føler at jeg verdsetter dem mye mer, og de tar opp mer av tiden min fordi jeg vet hvor dyrebar den er, sier hun ærlig.

I juli i år uttalte Cattrall at livet hennes aldri ville bli det samme igjen etter brorens plutselige og tragiske dødsfall for halvannet år siden.

- Jeg er annerledes nå og jeg vil aldri bli den samme igjen. Ingen kan forberede deg. Han slet med depresjoner, men depresjon er en merkelig ting. Det kan være vanskelig å oppdage dersom du ikke vil at noen skal vite det, fortalte stjernen til Daily Mail da.

I intervjuet med den britiske tabloidavisen bekreftet stjernen også at broren begikk selvmord, og at de ikke var klar over hans psykiske problemer.

MISTET TO KJÆRE: Stjerneskuespilleren mistet både faren og broren i løpet av kort tid. Foto: NTB Scanpix
MISTET TO KJÆRE: Stjerneskuespilleren mistet både faren og broren i løpet av kort tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heftig krangel

Det var i slutten av januar i 2018 at Cattrall gikk ut med en utlysning etter sin bror på Instagram. Han hadde da blitt meldt savnet fra sitt hjem i Alberta i Canada.

Både nøklene, mobilen og lommeboka hans lå igjen på bordet, og ytterdøra til 55-åringens hjem var ulåst, opplyste Cattrall i innlegget. I tillegg var hans sju hunder forlatt uten tilsyn.

Kort tid senere ble det klart at skuespillerens lillebror hadde gått bort, 55 år gammel. Da Kim Cattralls bror døde ble også hennes heller kjølige forhold til skuespillerkollegaen Sarah Jessica Parker nok en gang bevist.

De to har kranglet heftig siden ryktene om en tredje« Sex og singelliv»-film begynte å svirre høsten 2017. Den gang skal nemlig Parker ha lagt skylden på Cattrall for at det ikke ble noe av en tredje film av tv-suksessen.

Ifølge Parker skal Cattrall helt fra starten av ha vært interessert i en ny «Sex og Singelliv»-film, men på grunn av 62-åringens høye krav og diva-oppførsel, ble planene avlyst.

I ettertid avviste Cattrall påstandene glatt, og kom med sylskarpe replikker tilbake mot sin skuespillerkollega.

Vis mer

- Du er ikke min venn

Når Cattralls bror så døde i februar 2018, benyttet Parker anledningen til å kondolere Cattrall - men hun takket pent nei til Parkers utstrakte hånd.

Hun svarte med å lage et eget Instagram-innlegg som et svar på Parkers henvendelse etter dødsfallet.

«Jeg trenger ikke din kjærlighet og støtte i denne tragiske tiden, Sarah Jessica Parker», het det i innlegget.

Under bildet skrev 62-åringen også at hun verken ønsket kondolanser eller støtte fra Parker.

«La meg gjøre dette veldig klart, hvis jeg ikke allerede har gjort det. Du er ikke min familie. Du er ikke min venn. Så jeg skriver for å fortelle deg en siste gang at du må slutte å utnytte vår tragedie for å få tilbake ditt «snill pike»-stempel».

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare – 113

Legevakt - 116117

Kirkens SOS - Telefon: 22 40 00 40
Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse - Telefon: 116 123
Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebyggings informasjonssider.

LES OGSÅ: - Jeg hovnet opp helt til albuen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer