Erik Cowie fra «Tiger King»:

Dødsårsaken klar

Ble 52 år gammel.

FUNNET DØD: Erik Cowie, en av Joe Exotics dyrepassere, ble i september funnet død. Nå bekreftes dødsårsaken. Foto: Netflix
FUNNET DØD: Erik Cowie, en av Joe Exotics dyrepassere, ble i september funnet død. Nå bekreftes dødsårsaken. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

I september kom nyheten om at Erik Cowie, kjent fra Netflix-serien «Tiger King» hadde blitt funnet død i New York. Han ble 52 år gammel.

Den gang var det ikke kjent hva som forårsaket 52-åringens død, men politiet uttalte til kjendisnettstedet TMZ at det ikke var noe mistenkelig med dødsfallet.

Det var imidlertid ukjent hvorfor Cowie, som har bodd i Oklahoma, befant seg i New York.

Nå, halvannen måned etter at dødsfallet ble kjent, bekreftes dødsårsaken.

Netflix-serien «Tiger king» tok verden med storm. Vis mer

Dødsårsaken bekreftet

Det var 3. september at Cowie ble funnet død i en leilighet i Brooklyn, etter at politiet hadde fått en melding om en bevisstløs person. Ifølge politiet i New York var ambulansetjenesten raskt på plass, og erklærte ham død på stedet.

Talsperson for rettsmedisineren i New York, Julie Bolcer, bekrefter til blant andre Variety at 52-åringen gikk bort som følge av «akutt og kronisk alkoholbruk».

Cowie hadde ansvar for dyrene i parken, og jobbet dermed for Joe Exotic, også kjent som selveste «Tiger King».

STORM: I Netflix sin dokuserie «Tiger King» får vi så vidt se et glimt av en barnepike, som nå har tatt verden med storm. Vis mer

I serien var han svært åpen om sine utfordringer med alkohol. I mai i år ble han siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand i Oklahoma, men dukket ikke opp i retten. Han ble derfor etterlyst av politiet.

Cowie var blant dem som vitnet mot Exotic i rettssaken mot ham. Han forklarte da at han hadde sett noen av dyrene bli skutt og drept, noe som bidro til at Exotic ble dømt til 22 år i fengsel, en dom han for tiden soner.

LES OGSÅ: Dødsårsaken til Daniel (23) er klar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer