Jimmy Hayes:

Dødsårsaken klar

Kona og faren til avdød ishockeyspiller reagerer og vil advare andre.

GIKK BORT I AUGUST: Avdøde Jimmy Hayes. Foto: Tom Mihalek/AP/NTB
GIKK BORT I AUGUST: Avdøde Jimmy Hayes. Foto: Tom Mihalek/AP/NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere profesjonelle ishockeyspilleren Jimmy Hayes døde i august, bare 31 år gammel. Hayes' bortgang kom bare tre måneder etter at han og kona Kirsten ble foreldre til sønnen Mac.

Fra før av hadde paret, som giftet seg i 2019, sønnen Beau (2).

Dødsårsaken til Hayes var lenge ukjent, fordi man ikke klarte å fastslå hva som tok livet av 31-åringen. Det ble blant annet foretatt en toksikologitesting av Hayes, for å se om han hadde giftstoffer i kroppen.

Dødsårsaken ble endelig klar fredag forrige uke. Nå bekrefter kona Kirsten og Hayes far Kevin at 31-åringen døde av akutt forgiftning, som følge av inntak av kombinasjonen fentanyl og kokain.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Jeg var fullstendig sjokkert, sier kona Kristen, ifølge Boston Globe, og fortsetter:

- Jeg var så sikker på at ikke det hadde noe med stoff å gjøre. Jeg trodde virkelig det var et hjerteinfarkt eller hva som helst bortsett fra det … Det ga ikke mening, så det var tøft. Jeg håpte å få et annet svar da de ringte. Jeg håpte å få klarhet i det og jeg ble sjokkert over å høre at det var det. Han viste aldri tegn til at han slet hjemme.

Sleit med smerter

Hayes hadde gått på smertestillende opp gjennom en lang hockeykarriere og hadde nylig blitt behandlet for problemet, men familien trodde det var et tilbakelagt kapittel. Fentanyl-bruken tyder på noe annet.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

«Fentanyl er et sterktvirkende, syntetisk opioid, som benyttes i smertebehandling. Fentanyl er 75 til 100 ganger sterkere enn morfin, og har raskere innsettende effekter og bivirkninger enn morfin», skriver Store norske leksikon.

Hayes var fortsatt aktiv hockeyspiller, drev en podkast, var lykkelig gift og hadde to små barn. Han levde tilsynelatende et drømmeliv, og ingen av de nærmeste rundt ham ante noe som helst.

- Ingen junkie

Nå ønsker kona og faren å sette fokus på saken, for å advare andre i samme situasjon og kanskje forhindre at noe liknende skjer.

- Jeg ønsker ikke at han skal bli stigmatisert som en «junkie». Du skjønner hva jeg mener? For det var han ikke. Jimmy hjalp alle, sier faren Kevin Hayes.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Jeg håper at han kan redde noen andre liv gjennom at vi forteller om hva som skjedde med ham. Det er flott hvis dette kan redde noen fra den smerten. Det var en flott amerikansk gutt som gjorde en forferdelig feil og det kostet ham livet, sier han videre.

Faren omtaler seg selv som en misbruker som lenge har vært nykter. Han sier at sønnen ble stadig mer avhengig av smertestillende piller den siste tiden, og at han hadde advart ham mot det.

Avdøde Jimmy Hayes hadde en syv år lang karriere i den amerikanske hockeyligaen NHL, og spilte for blant andre Chicago Blackhawks, Florida Panthers, Boston Bruins og New Jersey Devils.

Hayes spilte sist for Wilkes Barre/Scranton Penguins i AHL.

LES OGSÅ: Mistet mannen etter 35 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer