Dødsårsaken klar etter tragisk ulykke

Mor og sønn returnerte aldri fra kanoturen. Senere ble de begge funnet omkommet med kort tids mellomrom.

DØDSÅRSAK KLAR: Barnebarnet til Robert Kennedy, Maeve Kennedy Townsend McKean (i midten) ble forrige uke funnet død etter en kanoulykke. Sønnen Gideon (8) omkom også i ulykken. Nå er sistnevntes dødsårsak offentliggjort. Foto: Facebook via AP, File
DØDSÅRSAK KLAR: Barnebarnet til Robert Kennedy, Maeve Kennedy Townsend McKean (i midten) ble forrige uke funnet død etter en kanoulykke. Sønnen Gideon (8) omkom også i ulykken. Nå er sistnevntes dødsårsak offentliggjort. Foto: Facebook via AP, File Vis mer
Publisert

En fredelig kanotur for mor og sønn torsdag 2. april endte i den verst tenkelige tragedien for den prominente amerikanske Kennedy-familien.

Forrige uke ble kjent at 40 år gamle Maeve Kennedy Townsend McKean og hennes åtte år gamle sønn, Gideon, var omkommet.

McKean er datter til tidligere viseguvernør i Maryland, Kathleen Kennedy Townsend. Faren hennes var Robert Kennedy, tidligere justisminister og bror til USAs tidligere president, John F. Kennedy.

Dødsårsaken til 40-åringen ble bekreftet av Maryland Department of Health forrige uke, og de konstaterte med at hun ble utsatt for en drukningsulykke. Det var imidlertid ikke før i går at dødsårsaken til sønnen ble bekreftet.

Til USA Today bekreftet myndighetene at det var en kombinasjon av drukning og hypotermi (nedkjøling, journ.anm.) som tok livet av åtteåringen.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Returnerte aldri fra kanoturen

Gideon McKean ble funnet på dypt vann ved Shady Side i Maryland der de hadde satt ut kano, meldte AP forrige uke. Den gang ble det opplyst om at letemannskap fortsatt var på utkikk etter ham.

Liket til Gideon ble først funnet onsdag forrige uke i Chesapeake Bay i Maryland. Ifølge USA Today lå åtteåringen rundt 600 meter fra åstedet mora ble funnet to dager tidligere.

FORSVANT HER: Maeve og sønnen Gideon forsvant fra Chesapeake Bay torsdag 2.april. Foto: NTB scanpix
FORSVANT HER: Maeve og sønnen Gideon forsvant fra Chesapeake Bay torsdag 2.april. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bakgrunnen for ulykken er som tidligere nevnt en kanotur som McKean og sønnen befant seg på 2. april. Under kanoturen gikk noe fryktelig galt, og ingen av dem kom altså tilbake igjen. Dagen etter at mor og sønn dro ut på kanoturen kunngjorde ektemannen og faren, David McKean, at han ikke forventet å se sin kone og sønn i live igjen.

I et innlegg delt på Facebook samme dag, skrev han følgende:

«De satte seg i en kano med et formål om å hente ballen, men på en eller annen måte presset vinden eller tidevannet dem ut i bukta. Tretti minutter senere fikk et vitne øye på dem langt borte fra kysten og ringte politiet. Etter det ble de aldri sett igjen».

I helgen ble det holdt en virtuell minnestund for Maeve og Gideon. Ifølge USA Today foregikk minnetjenesten via en videokonferanse for å overholde den sosiale distanseringen grunnet coronaviruset.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Mintes familiemedlemmene

I en uttalelse sa Alan Fleischmann, tidligere stabssjef for McKeans mor, Kathleen Kennedy Townsend, at flere tusenvis av mennesker deltok.

- Familien kom sammen med venner i alle aldre og fra hele verden. Minnestunden og antallet frammøtte er et vitnesbyrd om den vedvarende kjærligheten og tapet av Maeve og Gideon. Minnestunden fanget deres varige vitalitet og livlighet, delte han, ifølge E News.

Ektemannen David McKean mintes også sin sønn og kone i et innlegg på Facebook. Her ramset han blant annet opp alle tingene han vil savne mest ved dem, samtidig som han I innlegget omtalte kona som sin «beste venn» og «sjelevenn».

I SORG: Maeve McKean og sønnen Gideon etterlater seg ektemann og far David McKeean og deres tre andre barn. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Maeve McKean og sønnen Gideon etterlater seg ektemann og far David McKeean og deres tre andre barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Hun var magisk - og hadde en uendelig energi som hun brukte til å finne opp spill for barna våre, ta på seg nye prosjekter på jobb eller i samfunnet vårt, og til å tilbringe tid med vennene våre», var noe av det David McKean skrev om kona si.

Sønnen beskrev han som en «dypt medfølende» og «modig liten gutt».

Kathleen Kennedy Townsend, McKeans mor, kom tidlig med en uttalelse via sin advokat etter datterens og barnebarnets bortgang.

- Vår Maeve viet livet sitt til samfunnets mest sårbare. Gideon var en kjærlig storebror som var god i sport, gåter, matte og sjakk. Mitt hjerte er knust, men vi skal samle Guds nåde og den styrken vi har for å ære det håpet, energien og lidenskapen Maeve og Gideon sendte ut i verden, sto det, ifølge AP.

McKean var en menneskerettighetsadvokat og jobbet ved Georgetown University Global Health Initiative.

LES OGSÅ: Derfor er legene bekymret for Christine Koht

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer