Michael K. Williams:

Dødsårsaken er klar

Skuespilleren ble funnet død i sin egen leilighet i New York tidligere denne måneden.

DØD: Skuespiller Michael K. Williams ble funnet død tidligere denne måneden. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB
DØD: Skuespiller Michael K. Williams ble funnet død tidligere denne måneden. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av september ble det kjent at skuespiller Michael K. Williams, kjent som «Omar Little» i tv-serien «The Wire» er død.

Han ble 54 år gammel.

Williams ble funnet død av sin nevø, i leiligheten sin i New York, fikk New York Post opplyst av politikilder på tidspunktet. Dødsårsaken var ukjent.

Fredag melder imidlertid NBC New York at dødsårsaken er kjent.

Flere legemidler

Ifølge nettstedet skal Williams ha dødd av en overdose, som resultat av at en kombinasjon av flere rusmidler.

Rettsmedisinerne opplyser at skuespilleren ha dødd akutt, etter å ha kombinert det syntetiske opiodet fentalyl med heroin og kokain, opplyser NBC New York fredag.

OVERDOSE: 24. juli ble sangeren Demi Lovato fraktet til sykehus etter en overdose. Nå takker hun familie og fans for at hun fortsatt er i live. Video: CNN Vis mer

Williams skal ha blitt erklært død på stedet.

- Det er med stor sorg familien kunngjør bortgangen til den Emmy-nominerte skuespilleren Michael Kenneth Williams. De ber om privatliv mens de sørger over dette uoverstigelige tapet, sa en representant for Williams til The Hollywood Reporter da dødsfallet ble kjent.

Åpen om avhengighet

Allerede i 2016 åpnet Williams seg om problemer med blant annet stoffmisbruk. Det gjorde han overfor NPR, og kunne fortelle at rollen i «The Wire» forsterket problemene han hadde. Spesielt når rollen tok slutt, fikk han problemer med hvem han skulle være i det virkelige liv.

Han fortsatte å bære med seg de mørke sidene ved karakteren i serien, fortalte han til NPR. På et tidspunkt møtte han en pastor, som gjorde det mulig for ham å prate om problemene sine.

- Da jeg kom inn gjennom disse dørene ble jeg ødelagt. Dette var, vil jeg si, rundt tredje sesong av «The Wire». Jeg gikk på narkotika og var i fare for å ødelegge alt jeg hadde jobbet så hardt for, sa han blant annet.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I et større intervju med Men’s Health i 2020 kom han også inn på selvmordstanker som bidro til stoffmisbruket.

«Smerte. I ett ord, mye smerte. Mye traumer i tidlig alder, som jeg ikke hadde de riktige verktøyene å håndtere», fortalte han den gang.

Emmy-nominert

Det ble nylig kjent at Williams hadde fått rollen som boksestjerna George Formans mentor og trener. Skuespilleren var fem ganger nominert til en Emmy-pris, blant annet for HBO-serien «Lovecraft Country».

Han fikk også anerkjennelse for rollen som Chalky White i «Boardwalk Empire».

Williams etterlater seg sønnen Elijah Williams.

LES OGSÅ: Avslører kjønnet på babyen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer