DØD: Skuespiller Harry Hains døde i januar. Han ble bare 27 år gammel. Foto: IMDb
DØD: Skuespiller Harry Hains døde i januar. Han ble bare 27 år gammel. Foto: IMDb Vis mer

Harry Hains:

Dødsårsaken er klar

Skuespilleren ble bare 27 år gammel.

Publisert

I januar kom den triste nyheten om at den australske skuespilleren Harry Hains hadde gått bort - bare 27 år gammel.

Det bekreftet hans mor Jane Badler (66), som også er skuespiller, på sin egen Instagram-konto kort tid etter dødsfallet.

- Han var 27 år og hadde verden for sine føtter. Men dessverre sleit han med psykisk sykdom og avhengighet. En stjerne fikk skinne altfor kort. Jeg kommer til å savne deg hver dag livet ut, skrev hun under et bilde av sønnen.

Hains er for de fleste kjent fra de populære Netflix-seriene «American Horror Story» og «The OA».

Døde av overdose

Nå, to måneder etter at moren bekreftet dødsfallet, har rettsmedisinere i Los Angeles kommet frem til dødsårsaken.

Den unge skuespilleren døde nemlig som en følge av fentanyl-forgiftning. Det melder en rekke medier, blant andre People.

Ifølge SML er fentanyl et sterktvirkende, syntetisk opioid, som benyttes i smertebehandling. Fentanyl er 75-100 ganger sterkere enn morfin, og bivirkninger kan være dyp søvn, blokkerte luftveier og pustestans.

Skuespillerens bisettelse ble holdt ved Hollywood Forever Cemetary i Los Angeles søndag 12. januar.

Hains var opprinnelig fra Melbourne. Der startet han på legestudie, før han flyttet til Los Angeles for å jobbe som modell. Ifølge The Guardian opptrådte han også som musiker under artistnavnet Antiboy.

Trøblete liv

At den unge skuespilleren levde et trøblete liv var ingen hemmelighet. I et intervju med Boys By Girls i 2019, fortalte han nemlig åpenhjertig om problemene som fulgte ham fra han var ung.

- Da jeg vokste opp hadde jeg en svært seriøs søvnlidelse kalt idiopatisk hypersomni (unormal tretthet på dagtid journ.anm.). Jeg klarte ikke å sove før jeg begynte å ta sovemedisin ved 12-års alder. Så jeg var torturert av søvnløshet og jeg hadde en rekke fobier, fortalte han den gang.

I mars i fjor åpnet han også opp om sin flytende kjønnsidentitet.

- Jeg vet at jeg er født som gutt, men tror ikke jeg representerer hva det betyr å være en mann. Jeg synes vi skal kunne være hvem vi vil. Ting blir forvirrende når vi begynner å sette merkelapper på oss selv, så jeg prøver å holde meg unna det, sa han til magasinet Boys By Girls.

LES OGSÅ: - Jeg trodde han var en drittsekk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer