Harry Hains:

Dødsårsaken er klar

Skuespilleren ble bare 27 år gammel.

DØD: Skuespiller Harry Hains døde i januar. Han ble bare 27 år gammel. Foto: IMDb
DØD: Skuespiller Harry Hains døde i januar. Han ble bare 27 år gammel. Foto: IMDb Vis mer
Publisert

I januar kom den triste nyheten om at den australske skuespilleren Harry Hains hadde gått bort - bare 27 år gammel.

Det bekreftet hans mor Jane Badler (66), som også er skuespiller, på sin egen Instagram-konto kort tid etter dødsfallet.

- Han var 27 år og hadde verden for sine føtter. Men dessverre sleit han med psykisk sykdom og avhengighet. En stjerne fikk skinne altfor kort. Jeg kommer til å savne deg hver dag livet ut, skrev hun under et bilde av sønnen.

Hains er for de fleste kjent fra de populære Netflix-seriene «American Horror Story» og «The OA».

Døde av overdose

Nå, to måneder etter at moren bekreftet dødsfallet, har rettsmedisinere i Los Angeles kommet frem til dødsårsaken.

Den unge skuespilleren døde nemlig som en følge av fentanyl-forgiftning. Det melder en rekke medier, blant andre People.

Ifølge SML er fentanyl et sterktvirkende, syntetisk opioid, som benyttes i smertebehandling. Fentanyl er 75-100 ganger sterkere enn morfin, og bivirkninger kan være dyp søvn, blokkerte luftveier og pustestans.

Skuespillerens bisettelse ble holdt ved Hollywood Forever Cemetary i Los Angeles søndag 12. januar.

Hains var opprinnelig fra Melbourne. Der startet han på legestudie, før han flyttet til Los Angeles for å jobbe som modell. Ifølge The Guardian opptrådte han også som musiker under artistnavnet Antiboy.

Trøblete liv

At den unge skuespilleren levde et trøblete liv var ingen hemmelighet. I et intervju med Boys By Girls i 2019, fortalte han nemlig åpenhjertig om problemene som fulgte ham fra han var ung.

- Da jeg vokste opp hadde jeg en svært seriøs søvnlidelse kalt idiopatisk hypersomni (unormal tretthet på dagtid journ.anm.). Jeg klarte ikke å sove før jeg begynte å ta sovemedisin ved 12-års alder. Så jeg var torturert av søvnløshet og jeg hadde en rekke fobier, fortalte han den gang.

I mars i fjor åpnet han også opp om sin flytende kjønnsidentitet.

- Jeg vet at jeg er født som gutt, men tror ikke jeg representerer hva det betyr å være en mann. Jeg synes vi skal kunne være hvem vi vil. Ting blir forvirrende når vi begynner å sette merkelapper på oss selv, så jeg prøver å holde meg unna det, sa han til magasinet Boys By Girls.

LES OGSÅ: - Jeg trodde han var en drittsekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer