Cameron Boyce:

Dødsårsaken bekreftet

Cameron Boyce (20) døde brått i starten av juli. Nå er obduksjonsrapporten klar.

BEKREFTET: Obduksjonsrapporten bekrefter at Cameron Boyce døde som følge av et epileptisk anfall. Foto: Birdie Thompson/AdMedia / SplashNews
BEKREFTET: Obduksjonsrapporten bekrefter at Cameron Boyce døde som følge av et epileptisk anfall. Foto: Birdie Thompson/AdMedia / SplashNews Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder nyhetsbyrået AP. Dødsårsaken ble bekreftet da obduksjonsrapporten ble offentliggjort denne uken. Der kommer det frem at han døde i et epilepsianfall.

Det var tidligere denne sommeren at den unge og lovende skuespillerens dødsfall rystet Hollywood. Det ble da sagt at Boyce døde som følge av en «pågående medisinsk tilstand» og et anfall i søvne. Litt senere bekreftet familien at det var snakk om epilepsi, uten å utdype nærmere - noe amerikansk tabloidpresse hadde spekulert på i flere dager allerede.

I en eksklusiv uttalelse til E! Online sa familiens talsperson følgende om dødsfallet:

- Camerons tragiske dødsfall skyldtes et anfall, som var et resultat av hans helsetilstand. Denne tilstanden var epilepsi. Vi prøver å navigere oss gjennom denne ekstremt hjerteskjærende tiden, og ber fortsatt om at familien får ro. Slik kan alle de som kjente og elsket ham få sørge og planlegge hans begravelse, som i seg selv er pinefullt, heter det i uttalelsen.

Obduksjonen ble gjennomført mandag 8. juli, og det var ventet at resultatene skulle samsvare med uttalelsene som familien kom med.

Erklært død

I obduksjonsrapporten heter det at unggutten ble funnet bevisstløs i sitt hjem 6. juli, og ble senere erklært død.

Lommelegen skriver at epilepsi er en av de vanligste sykdommene i nervesystemet, og at omtrent 0,7 prosent av befolkningen har sykdommen. Den kan arte seg på mange forskjellige måter, med spenn fra store anfall med kramper til redusert bevissthet.

Får en epileptiker anfall, er det viktig å passe på at personen ikke skader seg, og at personen har frie luftveier. Norsk Helseinformatikk skriver at langvarige anfall kan medføre store skader dersom pasienten ikke får umiddelbar behandling. Prognosene er derimot gode for de fleste syke, som kan leve fint med riktige medikamenter.

Boyce er kjent for sin rolle i Disney-filmene «Descendants, «Descendants 2» og Disney-serien «Jessie».

SYK: Boyce led av epilepsi, og fikk et anfall i søvne. Det skal ha sørget for at han mistet livet. Foto: NTB scanpix tekst
SYK: Boyce led av epilepsi, og fikk et anfall i søvne. Det skal ha sørget for at han mistet livet. Foto: NTB scanpix tekst Vis mer

- Et mareritt

Familien til den avdøde Disney-stjernen er i bunnløs sorg og har tidligere bedt om privatliv og ro i den vanskelige situasjonen. 7. juli valgte likevel skuespillerens far, Victor Boyce å uttale seg.

På Twitter skrev han at de siste dagene hadde vært såre, men at trøst var å finne i det overveldende antallet meldinger og bønner som hadde kommet inn etter at dødsfallet ble offentliggjort.

- Jeg er overveldet av all kjærligheten og støtten familien har mottatt. Det lindrer virkelig smerten fra dette marerittet jeg ikke klarer å våkne fra. Jeg klarer ikke takke dere nok, skrev han.

Meldingen er likt over 100 000 ganger, og har fått over fem tusen svar. Flere skrev at de ber på vegne av familien, mens andre mente at ord blir fattige i denne vanskelige situasjonen.

Talentfull

Cameron Boyce kom til verden den 28. mai 1999 i Los Angeles. Han vokste opp med en lillesøster og foreldrene sine, og ble tidlig introdusert for bransjen.

Han startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

To år senere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren.

- Han var en utrolig talentfull skuespiller, en bemerkelsesverdig omsorgsfull person, og framfor alt en kjærlig og dedikert sønn, bror, barnebarn og venn, sa en talsperson for Disney ifølge ABC News.

SØRGER: Adam Sandler fikk gleden av å spille mot Cameron Boyce i flere filmer. Førstnevnte var én av mange som sørget over tapet av disney-stjernen. Foto: NTB Scanpix
SØRGER: Adam Sandler fikk gleden av å spille mot Cameron Boyce i flere filmer. Førstnevnte var én av mange som sørget over tapet av disney-stjernen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tv-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, har premiere 2. august i år. Totalt rakk han å medvirke i hele syv filmer og 16 tv-prosjekter før han gikk bort.

Han var også filantropisk engasjert, og samlet inn rundt 250 000 kroner til organisasjonen Thirst Project i 2017.

KOLLEGER: Cameron Boyce og «Descendants»-kollega Booboo Stewart ble nylig avbildet under Radio Disney Music Awards i Los Angeles 16. juni 2019. Foto: PA/NTB Scanpix
KOLLEGER: Cameron Boyce og «Descendants»-kollega Booboo Stewart ble nylig avbildet under Radio Disney Music Awards i Los Angeles 16. juni 2019. Foto: PA/NTB Scanpix Vis mer

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Nå er han kremert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer