- Døden var en lettelse

NRK-legenden mistet kona etter 66 års ekteskap.

ALENE: Per Jorsett og kona Mossen hadde et langt og lykkelig ekteskap, før Mossen i november i fjor gikk bort. Foto: Stella Pictures
ALENE: Per Jorsett og kona Mossen hadde et langt og lykkelig ekteskap, før Mossen i november i fjor gikk bort. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Den legendariske skøytekommentatoren Per Jorsett (89) ble i november enkemann, da hans kjære kone Mossen sovnet stille inn.

Paret hadde vært gift i over 66 år, men Mossen hadde vært syk siden 2006. Til Se og Hør forteller NRKs kommentatorlegende at det var han som pleiet henne da hun var hjemme.

- Jeg er glad jeg er så spek - slik at jeg kunne hjelpe henne da hun trengte meg. Det er godt å tenke på. Jeg ønsket jo å ha henne hjemme så lenge som mulig. De siste årene hadde hun ikke et fullverdig liv, så det er ærlig å si at døden også var en lettelse. Og det tror jeg det var for henne også, sier 89-åringen til Se og Hør.

Jorsett bor for tiden alene i en leilighet i fjerde etasje på Ullern i Oslo, og enkemannen er blitt nødt til å lære seg å gjøre en del ting selv etter at kona gikk bort.

- Jeg pleide å si til Mossen at jeg måtte gå bort først, fordi jeg kunne jo ikke lage middag. Heldigvis har vi «Fjordland», sier han til Se og Hør.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Han vet ikke at han er syk