Beyoncé Knowles:

Døden nær under fødsel

Beyoncé måtte ta hastekeisersnitt, og tvillingene havnet på intensiven.

AVSLØRER HEMMELIG DRAMA: Superstjernen Beyoncé Knowles forteller om den dramatiske fødselen av tvillingene Sir og Rumi i nytt intervju med Vogue. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER HEMMELIG DRAMA: Superstjernen Beyoncé Knowles forteller om den dramatiske fødselen av tvillingene Sir og Rumi i nytt intervju med Vogue. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Superstjernen Beyoncé (36) liker å verne privatlivet, men i siste utgave av magasinet Vogue gir hun sitt første intervju på fire år.

Her avslører hun dramaet som holdt på å koste henne livet. Beyoncé er stolt mamma til datteren Blue Ivy (6) og tvillingene Sir og Rumi (1). Den første graviditeten gikk helt fint, men det andre svangerskapet ble en skremmende opplevelse.

Forgiftet

Tvilling-graviditeter er forbundet med høyere risiko, noe Beyoncé fikk erfare til det fulle.

Superstjernen ble rammet av høyt blodtrykk, og lå til sengs den siste måneden av svangerskapet. Likevel fortsatte kroppen hennes å ese ut.

- Jeg veide 99 kilo den dagen jeg fødte Rumi og Sir. Jeg var oppsvulmet som følge av svangerskapsforgiftning, forteller hun til Vogue.

Operert i all hast

Svangerskapsforgiftning kan koste både mor og barn livet, fordi den kan føre til alvorlige krampeanfall. Denne dramatikken fikk også Beyoncé kjenne på under sin tvillingfødsel.

- Plutselig sto både mitt eget liv og helsen til babyene mine i fare. Legene måtte ta et hastekeisersnitt, fortsetter trebarnsmoren.

Tvillingene ble sendt av gårde på nyfødtintensiven, hvor de tilbrakte flere uker. Dette kan nok forklare hvorfor det gikk omtrent én måned før stjerneparet bekreftet tvillingenes fødsel.

Nyheten sprakk nemlig i media - via anonyme kilder - allerede i midten av juni i fjor, men først i midten av juli viste Beyoncé selv frem de to små på Instagram for første gang.

– Sir Carter og Rumi 1 måned i dag, skrev Beyoncé den gang.

STOPPER APPLAUSEN: Blue Ivy, Jay Z og Beyoncés datter, ville ikke ha noe av foreldrenes klapping under Grammy Awards. Video: CNN Vis mer

Alvorlig

Det tok tid før Beyoncé kom seg etter de dramatiske siste døgnene som gravid.

- Etter keisersnittet føltes kroppen min annerledes. Det er en alvorlig operasjon. Ikke alle vet at de må flytte på noen av de indre organene dine under operasjonen, og i enkelte tilfeller ta dem helt ut, forteller Beyoncé i intervjuet.

- Jeg trengte tid på å leges, på å komme meg igjen, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hyller ektemannen

Etter flere år med problemer i forholdet, hvor Beyoncé har beskyldt ektemannen for utroskap gjennom sangene sine, ble hun forelsket på nytt etter at tvillingene ble født.

- Ektemannen min var en sterk støtte for meg. Jeg er så stolt av å ha vært vitne til styrken hans, og hvordan han utviklet seg som mann, bestevenn og far. Jeg var bare fokusert på å overleve, så jeg skjønte ikke hvor dyktig han hadde vært før flere måneder senere, forteller hun.

BEDRE MANN OG FAR: Beyoncé sammen med Jay Z på scenen under en konsert i Houston. Hun mener ektemannen er som forvandlet etter tvillingfødselen. Foto: NTB Scanpix
BEDRE MANN OG FAR: Beyoncé sammen med Jay Z på scenen under en konsert i Houston. Hun mener ektemannen er som forvandlet etter tvillingfødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utroskapsrykter

Da Beyoncé ga ut det kritikerroste albumet «Lemonade» i 2016 klarte popdronningen å snu en hel verden på hodet. Ikke bare slapp hun albumet uten forvarsel, men hun anklaget også, som tidligere nevnt, ektemannen Jay Z (48) for utroskap.

Jay Z holdt hele tiden kortene tett til brystet, men i fjor bekreftet han at hadde vært utro, ifølge flere amerikanske medier.

Setningen «You better call Becky with the good hair» fra Beyoncés låt «Sorry» tok av i sosiale medier, og flere mente det handlet om en kvinne som Jay Z, skal ha hatt en affære med.

På sitt albumet «4:44» har Jay Z omtalt tematikken, på en måte, ved å si at han beklager for at han har vært med andre kvinner.

I et større intervju med The New York Times i fjor uttalte han det som mange tolket som en bekreftelse på utroskapsryktene.

Intervjuet, som er ett av få stjernen har gitt de siste årene, tar for seg hvordan albumet hans ble til og hvordan kortene han fikk utdelt her i livet har påvirket ham.

Overlevelsesmodus

Som følge av en turbulent oppvekst og et like tettpakket voksenliv, bestemte han seg for å oppsøke en psykolog.

- Man må bare overleve. Man går inn i overlevelsesmodus, og hva skjer da? Jo, man skrur av alle følelsene sine. Så selv med kvinner skrur du av følelsene, du klarer ikke å knytte deg til dem, sa han og la til:

- I mitt tilfelle ble det veldig dypt. Så skjer alt, blant annet utroskap, fortalte han åpent.

Flere medier, deriblant Time, The Telegraph og People, skrev at svaret trolig omhandlet hans nåværende kone.

RADARPAR: Beyoncé og Jay Z synger ofte om problemene de har i privatlivet. Foto: NTB Scanpix
RADARPAR: Beyoncé og Jay Z synger ofte om problemene de har i privatlivet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jay Z beskrev i intervjuet at det å bo sammen med en annen musiker er terapeutisk. De to lager musikk sammen, og noen ganger kan det være bra og andre ganger kan det oppleves som «veldig, veldig ukomfortabelt».

- Men det beste stedet i tornadoen er i midten av dem. Vi satt midt i stormen, og det var lite komfortabelt. Vi har hatt mange samtaler, sa han og la til at han er stolt av kona og at de respekterer hverandres musikalske resultater.

LES OGSÅ: Her gjør Beyoncé den klassiske selfie-tabben

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer