LENKET TIL SENGA: Renee Williams var fanget i sin egen seng i fire år, før hun ble slankeoperert. Da veide hun 400 kg. Foto: TVNorge
LENKET TIL SENGA: Renee Williams var fanget i sin egen seng i fire år, før hun ble slankeoperert. Da veide hun 400 kg. Foto: TVNorgeVis mer

Døde under TV-innspillingen

Midt under innspillingen av dokumentaren om hennes liv med fedmen, døde 400 kg tunge Renee Williams.

SEHER.NO: I USA finnes det nærmere to millioner mennesker som veier over 250 kg. En av disse var 29 år gamle Renee Williams, som veide 400 kg.

Mandag kveld sendte TVNorge dokumentaren om Williams, som tryglet legene om å bli slankeoperert da hun ikke lenger var i stand til å gi sine to barn en klem.

Legene sa nei én etter én, siden Renee var for stor for operasjonen.

Da hun endelig fikk en lege til å foreta inngrepet, inviterte hun også med seg et filmteam som kunne filme hvordan det er å være fanget i sin egen seng i fire år.

Renee slet med fedme fra hun var 12 år gammel hjemme i Austin i Texas, giftet seg som 15 åring og fikk sitt første barn da hun var 16.

Det var likevel da hun i 2003 ble påkjørt av en fyllekjører, som ødela beinet hennes, at problemene tok av for alvor.
- Når du ikke har den tingen I hodet ditt som sier ifra at du er mett, så er det kvalmt hvor mye mat man kan spise, sa Renee ifølge Daily Mail.

- Hun sluttet ikke å spise før maget hennes gjorde vondt. Hun kunne spise åtte hamburgere. Jeg prøvde å fortelle henne at hun spiste følelsene sine, men jeg tror hun var syk og sliten av å ligge i senga, sa datteren Mirina 13 år.
I påvente av operasjonen snakker Renee åpent ut om fedme, mat, samt barna og drømmene sine.

Bare 12 dager etter at hun som det tyngste menneske i verden gikk igjennom slankeoperasjonen døde hun av hjerteinfarkt 4. mars 2007 - midt under TV-innspillingen.

Familien ga sitt samtykke til at dokumentaren skulle sendes, slik at Renees historie skulle bli fortalt.