Teigens manager:

Døde samme dag han ble innlagt

Manager Trond Lie besøkte Jahn Teigen forrige uke.

STORE DRØMMER: På slutten av sitt liv hadde Jahn Teigens virkelighet blitt større enn hans drømmer, sier hans manager. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
STORE DRØMMER: På slutten av sitt liv hadde Jahn Teigens virkelighet blitt større enn hans drømmer, sier hans manager. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trond Lie, som var Jahn Teigens mangeårige venn og manager, dro ofte til Sverige på besøk til den folkekjære artisten. Forrige uke ble det siste møtet.

- Jeg var på et vanlig besøk hos Jahn. Vi pratet sammen som vanlig, det var ikke noe spesielt med dagen, sier Lie til Dagbladet.

Ifølge Lie ble Jahn Teigen lagt inn på sykehuset mandag. Allerede samme dag døde han, 70 år gammel.

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35), som han fikk med Anita Skorgan (61), som han var gift med fra 1984 til 1987.

Lie sier at Jahn Teigen var klar over hvor mye han hadde oppnådd i løpet av sin karriere.

- Han begynte å få mange ærespriser og utmerkelser over lav sko. Han sa til meg at virkeligheten overgikk drømmene. Jahn var en drømmer, og alt han drømte om gikk i oppfyllelse. Virkeligheten ble på en måte større enn drømmene, sier manageren.

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer

Lie forteller videre at Teigen var mer enn bare en sanger og låtskriver.

- Det er jo det de fleste kjenner han som, men han var jo både programleder, skuespiller og underholder. Han var alt. Han var en unik artist på veldig mange ulike plan, sier Lie.

Det var Lie som kom med nyheten om at Jahn Teigen hadde gått bort. Den folkekjære artisten sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld.

Hylles av Prima Vera

- En veldig god kamerat har gått bort. Vi har skrevet mange sanger, men viktigst av alt så har vi hatt det gøy sammen. Tom og jeg var og besøkte han for litt siden, og da var han ikke frisk, sier Herodes Falsk (65) til Se og Hør.

- Jeg tror i hovedsak han vil bli husket som en folkekjær artist. Med Prima Vera revolusjonerte han norsk showbiz. Han var veldig unik og på scenen var han uslåelig. Jeg tror han er den eneste som kunne gjøre seg bemerket, sier Falsk.

MINNES: Både Øivind Blunck og Elisabeth Andreassen minnes sin gode venn Jahn Teigen som i dag gikk bort, 70 år gammel. Vis mer

Prima Vera-kollega Tom Mathisen (67) er også sjokkert over Teigens dødsfall.

- Jeg er satt ut. Det er en stor artist som er borte. Han var en fantastisk kollega. Vi jobbet sammen i nesten ti år. Han var redusert, det er jo ikke noen hemmelighet. Men uansett så er det et sjokk når folk blir borte. Dette er en trist dag.

Mathisen sier at Teigen vil gå inn i historien som en av de store.

- Han var kanskje den største artisten Norge har hatt. Han vil bli husket for sin magiske utstråling. Vi tre i Prima Vera var jo energibomber alle sammen, men Jahn vil gå inn i historien som en av de store, sier Mathisen.

LES OGSÅ: Vekker harme etter avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer