UTSATT FOR ULYKKE: Den 30 år gamle danseren Joana Sainz Garcia døde etter en ulykke på scenen på en spansk festival. Foto: Twitter
UTSATT FOR ULYKKE: Den 30 år gamle danseren Joana Sainz Garcia døde etter en ulykke på scenen på en spansk festival. Foto: Twitter Vis mer

Joana Sainz Garcia:

Døde på scenen

Den spanske sangeren og danseren Joana Sainz Garcia døde etter en ulykke under konsert.

Publisert

Tretti år gamle Joana Sainz Garcia ble utsatt for en tragisk ulykke under en festival i Spania natt til søndag forrige uke, som førte til at hun døde.

Foran om lag 1000 tilskuere skal det ha gått galt med pyroteknikken på scenen.

Det melder flere medier, som siterer spanske El Diario Montanes.

Opptrådte på festival

Garcia var ifølge BBC en del av gruppen Super Hollywood Orchestra. Ulykken skjedde da gruppen avsluttet en festival i Las Berlanas utenfor Madrid i Spania.

Sangeren og danseren ble truffet av en del fra pyroteknikken på scenen. Hun ble fraktet til sykehus, men ble senere erklært død.

I en uttalelse på Facebook skriver promotøren for Super Hollywood Orchestra, Prones 1SL, at de uttrykker sin dypeste sympati overfor familie og venner av Garcia.

- Hun viste alltid eksemplarisk oppførsel, både personlig og kunstnerisk, skriver promotøren.

Selskapets eier, Isidro Lopez, sier til El Diario Montanes at gruppen har brukt pyroteknikken i fem eller seks år uten at det noen sinne har skjedd uhell. Promotøren sier til avisen El Norte de Castilla at det ser ut som årsaken kan være en produksjonsfeil.

Flere ulykker

Sceneutstyr forårsaket en dødsulykke senest i forbindelse med Eurovision-finalen tidligere i år. Da døde en arbeider da lysutstyr falt over ham i forbindelse med transport rett ved arenaen Expo Tel Aviv.

Andre ulykker har rammet publikummere: For bare noen dager siden rapporterte NTB om at 28 personer ble skadd da flere storskjermer falt ned under en utendørskonsert i Essen i Tyskland lørdag kveld. Det var 18 000 mennesker på konserten, og det var en kraftig storm i området da ulykken skjedde.

I 2016 ble flere publikummere skadd da deler av taket raste ned under en konsert på Sentrum Scene i Oslo.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Knuste beina i James Bond-ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer