KOMIKERLEGENDER: Harald Heide-Steen jr og Rolv Wesenlund skapte norsk TV-historie på 60-tallet med «Wesensteen». Her er de fotografert sammen i 1996. Foto: NTB scanpix
KOMIKERLEGENDER: Harald Heide-Steen jr og Rolv Wesenlund skapte norsk TV-historie på 60-tallet med «Wesensteen». Her er de fotografert sammen i 1996. Foto: NTB scanpixVis mer

Døde på bursdagen til Harald Heide-Steen jr.

- For vi som vokste opp i 60-årene, så var Wesensteen like store som Beatles, sier Øivind Blunck til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Nyheten om Rolv Wesenlunds bortgang natt til søndag ble mottatt med sorg av hans gode venn og skuespillerkollega Øivind Blunck.

Til Seoghør.no sier Blunck at Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr med sitt program «Wesensteen» var store forbilder, da han vokste opp.

- For vi som vokste opp i 60-årene, så var Wesensteen like store som Beatles. Rolv satte med sin humor preg på en hel generasjon.


Blunck og Wesenlund stod blant annet sammen på scenen i showet «Den grønne heisen» på ABC-teatret i 1980 og 1981.

Del dine minner om Rolv Wesenlund på «miss you» her!

Øivind Blunck, som også var tilstede da Wesenlund i 2011 ble hedret med Wenche Foss' ærespris , sier han ikke kommer til å glemme hvordan det var å jobbe sammen med Rolv Wesenlund.

- Jeg har vært så heldig å få spille med Rolv flere ganger og det har vært stort. Ikke minst hans Bør Børson på teateret var genial.

Wesenlunds bortgang skjedde på fødselsdagen til Harald Heide-Steen jr., som gikk bort i 2008. Venninne og artist Kirsti Sparboe har omtalt sammentreffet som «litt komisk, det óg».

Blunck beskriver komikerveteranenes bortgang som et stort tap for norsk kulturliv.

- Nå er de store gutta borte, sier han til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Han har vært en ener i norsk kulturliv