DESIGNET BRUDEKJOLEN: Oscar de la Renta designet brudekjolen til Amal Alamuddin, som hun brukte da hun giftet seg med George Clooney i september. Foto: All Over Press, Stella Pictures
DESIGNET BRUDEKJOLEN: Oscar de la Renta designet brudekjolen til Amal Alamuddin, som hun brukte da hun giftet seg med George Clooney i september. Foto: All Over Press, Stella PicturesVis mer

Døde kun uker etter bryllupshyllesten

Motelegenden Oscar de la Renta designet brudekjolen til George Clooneys kone. Mandag døde han.

SEOGHØR.NO: Motelegenden Oscar de la Renta er død. Det bekrefter et familiemedlem overfor nettstedet ABC News.

POPULÆR DESIGNER: De la Renta var en av de store stjernedesignerne, og mange av Hollywoods kjendiser elsket kjolene hans. Foto: All Over Press
POPULÆR DESIGNER: De la Renta var en av de store stjernedesignerne, og mange av Hollywoods kjendiser elsket kjolene hans. Foto: All Over Press Vis mer

De la Renta ble 82 år gammel.

Designeren hadde en fantastisk karriere, og stod bak kjolene til kvinner som de tidligere presidentfruene Jacqueline Kennedy, Nancy Reagan og Hillary Clinton. Stjerner som Jessica Biel, Sandra Bullock og Amy Adams har lagt sin elsk på kjolene hans.

I tillegg designet han brudekjolen til Amal Alamuddin som hun brukte da hun i slutten av september giftet seg med skuespilleren George Clooney.

- George og jeg ønsket oss et bryllup som var romantisk og elegant, og jeg kunne ikke forestille meg at noen andre enn Oscar ville klare å fanget den stemningen i en kjole. Det å møte ham gjorde designprosessen magisk. Han er så god - en virkelig gentleman, sa Alamuddin til Vogue i september.


NTB skriver at moteikonet døde i sitt hjem i den amerikanske delstaten Connecticut mandag. Det skal være Oscars kone Annette som bekrefter dette.

- En stor tabbe vi gjør er at vi glemmer at vi en dag skal dø. Vi tror vi skal leve for alltid. Jeg har alltid sagt at livet er som en hage. Det er tid til å plante, og deretter er det tid til å luke. Bare tenk på menneskene du har brydd deg om. Og deretter tenk på menneskene du skulle ønske du hadde tilbragt mer tid sammen med. Jeg har alltid sagt: Lev, elsk og le, har de la Renta sagt til Gotham.

De la Renta ble diagnostisert med kreft i 2006.

LES OGSÅ: Én brud - fem antrekk

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.