GIKK BORT: Kumar Pallana, indisk skuespiller og yogainstruktør, er død, 94 år gammel. Pallana spilte i flere Hollywood-filmer etter at han egentlig var pensjonert som skuespiller, etter et avgjørende møte med regissør Wes Anderson og Owen Wilson. Foto: All Over Press
GIKK BORT: Kumar Pallana, indisk skuespiller og yogainstruktør, er død, 94 år gammel. Pallana spilte i flere Hollywood-filmer etter at han egentlig var pensjonert som skuespiller, etter et avgjørende møte med regissør Wes Anderson og Owen Wilson. Foto: All Over PressVis mer

Døde kort tid før sin 95-årsdag

«Royal Tenenbaums»-stjernen Kumar Pallana har gått bort.

SEOGHØR.NO: Den indiske skuespilleren og yogainstruktøren Kumar Pallana, kjent fra flere av Wes Andersons filmer, er død. Det melder UsWeekly.

Det var Pallanas sønn Dipak Pallana som meldte om dødsfallet på sin Facebook-side torsdag.

«Kjære pappa, du vil bli savnet» skrev han på det sosiale mediet, sammen med farens navn, fødsels- og dødsdag.

En rekke kondolansemeldinger har siden da strømmet inn på Dipaks Facebook-side. Mens «Superbad»-stjernen Jonah Hill (29) er blant de som har hyllet den avdøde skuespilleren på Twitter:

«Hvil i fred Kumar Pallana. Du bragte meg så mye glede i Wes Anderson-filmene. Du vil bli savnet av denne fan'en», skriver han på sin Twitter-profil.

Kumar Pallana gikk bort torsdag, drøyt to måneder før sin 95-årsdag.

Inderen er kjent fra Wes Anderson-filmer som «The Royal Tenenbaums» og «The Darjeeling Limited», samt Steven Spielbergs «Terminalen» og stjernespekkede «Romance & Cigarettes».

SPREK: Den tidligere turneren og yogainstruktøren avbildet på premieren til Spielberg-filmen «Terminalen» i 2004. Foto: All Over Press
SPREK: Den tidligere turneren og yogainstruktøren avbildet på premieren til Spielberg-filmen «Terminalen» i 2004. Foto: All Over Press Vis mer

Fra yoga til Hollywood

Kumar Pallana ble født i India i desember 1918, men emigrerte senere til USA etter å ha utdannet seg til turner i hjemlandet.

I USA jobbet han både som sjonglør og sanger, før han fikk prøvd seg som skuespiller - ofte i rollen som indianer, har han tidligere uttalt til Dallas Morning News.

Da Wes Anderson og Owen Wilson først møtte Pallana, hadde skuespilleren egentlig trukket seg tilbake fra rampelyset - og hadde åpnet et yogastudio og en kaffebar i Dallas, The Cosmic Cup.

Anderson og Wilson jobbet med filmmanuset til sitt første samarbeidsprosjekt, «Bottle Rocket», på kaffebaren og spurte Pallana om å spille en mindre rolle i filmen, ifølge Huffington Post.

Dermed ble de tre venner, og Pallana trådte tilbake i skuespilleryrket med flere roller i årene som fulgte, deriblant i Andersons «Rushmore» fra 1998. Hans siste rolle ble i thrilleren «Snap Shot», som ifølge imdb.com fortsatt er under innspilling.

LES OGSÅ: Opplevde marerittet på hyttetur